Acte de presentació del manifest “Compromís Cívic per l’oficialitat del català”ACPV va participar en l’acte al Col·legi de metges de Barcelona junt amb les entitats impulsores del compromís signat al febrer “Oficialitat ara!”

El passat dimecres 13 de setembre, al Col·legi de Metges de Barcelona es va presentar el manifest Compromís Cívic per l’oficialitat del català coincidint amb les negociacions que ha de dur a terme l’Estat espanyol perquè el català siga inclòs com a llengua oficial de la Unió Europea el pròxim dia 19 de setembre.

Les entitats signants d’aquest compromís, entre les quals Acció Cultural del País Valencià, Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear, el Futbol Club Barcelona, el Col·legi de Metges de Barcelona, les Cambres de Comerç de Barcelona i Girona i les patronals Fundació d’Empresaris de Catalunya – FemCAT i CECOT, insistiren en la importància que la llengua esdevinga oficial per les conseqüències que això té en el dia a dia dins del domini lingüístic català. El manifest el va llegir la periodista valenciana Nerea San Fèlix.

També celebraren que el govern espanyol, ha empés per la negociació política, haja presentat formalment una sol·licitud que esmena en la bona direcció l’article 1 del Reglament 1/1958 (que estableix quines són les llengües oficials) i, a més, han responsabilitzat l’executiu del resultat del debat i l’eventual votació del dia 19 en el si del Consell de la UE. 


Etiquetes: ACPV llengua

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de