Crònica “Pensem l’audiovisual en valencià que necessitem”



El passat dimecres 4 d’octubre a les 19 h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània va tindre lloc la taula redona organitzada per ACPV “Pensem l’audiovisual en valencià que necessitem”, presentada per Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià.

El debat girava entorn l’informe elaborat per Àlvar Peris, per encàrrec d’ACPV per al projecte Horitzó Lingüístic 2027, anomenat Informe polítiques audiovisuals i comunicatives (2015-2023). Peris, professor de Comunicació Audiovisual de la UV i membre del Consell Audiovisual Valencià, va explicar els punts més importants d’aquest informe, posant l’èmfasi en el fet que s’ha de crear un ecosistema audiovisual en valencià i per als valencians. També va explicar algunes de les propostes que poden ajudar a potenciar la llengua als mitjans actuals valencians.

Participaren també Marta Meneu, periodista i investigadora en comunicació i joventut, i Aitor Muñoz, coordinador de la plataforma Poblet.info i creador de contingut. Tots dos coincidiren què cal posar la mirada en les xarxes socials i prestar-les atenció si volem canviar alguna cosa, ja que aquestes han esdevingut un ecosistema social més on la gent es relaciona cada dia. Algunes de línies que marcaren les intervencions de Marta i Aitor foren la professionalització del treball a les xarxes o la reciprocitat entre el contingut en català a la resta de territoris.

Després, el públic també va poder realitzar preguntes i reflexions sobre els temes tractats i entre tots i totes es tragueren conclusions per donar per finalitzada la taula redona.


Etiquetes: Cuidem la cultura debats

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de