“Adeu, estimats haters”, el documental del mes de novembre a Acció Documental +



El documental Adeu, estimats hatersde Hanka Nobis, serà el documental del mes de novembre de 2023. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Sinopsi

L’Antek és un jove polonès de vint anys que ha crescut en una família religiosa i d’extrema dreta. A més, pertany a un grup format només per nois anomenat The Brotherhood amb qui comparteix el catolicisme, el nacionalisme, l’homofòbia i el celibat com a única forma de viure possible.

Tot canvia quan l’Antek coneix una noia i s’enamora. De sobte, l’Antek comença a dubtar dels preceptes de la religió, la política i l’ideologia que li han inculcat des de la infantesa. Poc a poc, l’Antek comença a trencar amb les normes imposades qüestionant-se la prohibició del sexe prematrimonial o l’existència de Déu i descobrint un nou respecte cap a la comunitat LGTBIQ+. A mesura que el seu món anterior es va enfonsant, l’Antek s’adona que ha viscut atrapat en una concepció malaltissa de la masculinitat.

Sobre la directora

Hanka Nobis va néixer a Bialystok. Durant els seus estudis MISH a la Universitat de Varsòvia, es va focalitzar en l’estudi de la migració en relació am bel mongolisme/tibetologia, estudis culturals, etnologia, filologia polonesa i arts liberals. L’any 2009 va començar a treballar en teatre i interpretació, ajudant a directors i posteriorment dirigint i produint videoinstal·lacions, així com fent vestuari per a produccions teatrals.

Ha treballat amb totes les institucions de teatre i cinema poloneses de renom a Polònia, amb Jacek Poniedziatek, Anna Smolar, Michat Marczak, Pawel Łozinski, Krzysztof Skonieczny, Wiktor Rubin, Radoslaw Rychcik, Markus Ohrn, Jill Godmilow. El primer llargmetratge documental de Nobis, Polish Prayers (2022), es va estrenar a la secció LUMINOUS de l’IDFA. Actualment està treballant en la seua segona pel·lícula Songs of Sisterhood, també produïda per First Hand Films.


PROGRAMACIÓ NOVEMBRE

LLÍRIA

Casal de Llíria. Avinguda dels Furs, 17, Llíria.

Dia: 3
Hora: 19.00 h


ONTINYENT

Cine-Club Utiye. Centre Comercial el Teler. Pintor Segrelles, 1. Ontinyent

Dia: 4
Hora: 20.00 h


CASTELLÓ DE LA PLANA

Sala Aula Magna Joan Francesc Mira (HA1012CC) de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

Dia: 14
Hora: 19.00 h.


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 15
Hora: 18.00 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; web.


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant.
Dia: 16
Hora: 19.30 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat


LA VALL D’UIXÓ

Saló de la biblioteca municipal. Plaça del Mercat, 2.
Dia: 23
Hora: 18.00 h



Etiquetes: Acció Documental + Cinema

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de