Crònica de la xerrada “La política lingüística avui dia a Catalunya: reptes, pactes i propostes”



Aquest dimecres 25 d’octubre ens va acompanyar Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, a la xerrada “La política lingüística avui dia a Catalunya: reptes, pactes i propostes”.

Conjuntament amb Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià, va tindre lloc una interessant conferència al voltant de la situació de la llengua a Catalunya. Sobre quines eren les mesures que s’estaven prenent des del govern de la Generalitat, per tal de fomentar l’ús de la llengua. O també sobre quines polítiques podien ser extrapolables a la resta de territoris de parla catalana.

Eixes i altres línies de discurs, motivaren la proposta de fer un cicle de xerrades amb els responsables de la política lingüística de la Generalitat de Catalunya, del Govern de les Illes i de la Generalitat Valenciana.

Ahir, tancàrem el cicle amb la xerrada del secretari de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Vila, qui en la seua exposició revisa l’estat de la llengua a l’ensenyament, l’oci, judicatura, etc. i explicà la importància d’analitzar la complexa situació sociolingüística actual i les mesures a aplicar, sovint partint de zero.

Igual que les anteriors xerrades del cicle, prompte us indicarem la seua publicació al canal YouTube d’Acció.


Etiquetes: ACPV política lingüística València

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de