“Alis”, el documental del mes de gener a Acció Documental +



El documental “Alis” de Clare Weiskopf i Nicolas van Hemelryck el documental del mes de gener de 2023. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Sinopsi

Un grup d’adolescents colombianes que viuen en una casa d’acollida de Bogotà reben la invitació de tancar els ulls i imaginar la vida d’una companya fictícia anomenada Alis. L’exercici comença com un joc innocent, ja que Alis és un llenç en blanc on totes elles poden projectar les seves pròpies experiències vitals.

A mesura que la ficció pren forma es va barrejant amb la realitat i acaba generant un espai des del qual les adolescents poden sortir d’elles mateixes i veure’s des d’una perspectiva diferent. A poc a poc, les noies es fan conscients del cicle de violència en el qual han viscut, però, alhora, imaginar la companya Alis els dona l’oportunitat única de somniar un futur millor, diferent, ple de llum i d’esperança. Crystal Bear Award i Teddy Award a Berlinale 2022.

Direcció de la pel·lícula

Clare Weiskopf (Directora) és una cineasta i periodista que fa més de vint anys que treballa en diversos temes socials, que van des del conflicte armat a Colòmbia i la violència sexual com a arma de guerra fins a la difusió de la cúmbia a Amèrica Llatina i Europa. La seva òpera prima Amazona es va estrenar a IDFA, va ser la pel·lícula d’obertura de DocsBarcelona, es va distribuir a 11 països, va ser nominada als Premis Fènix i als Premis Goya i va guanyar tres Premis de l’Acadèmia Colombiana. Va ser dues vegades guanyadora del Premi Nacional de Periodisme de Colòmbia. Va ser seleccionada per a IDFAcademy, Dok.Incubator, GoodPitch i Campus Llatí, i els seus projectes han tingut el suport d’Ibermedia, Sundance, Catapult, IDFA BerthaFund, Chicken&Egg, Tribeca, Colombian Film Fund-Proimagenes i Romanian Film Center. Ha dirigit diversos documentals i sèries documentals per a canals de televisió. És membre fundador de Casatarantula. Clare ha estat professora de cinema a diverses universitats i sovint és convidada com a jurat en fons cinematogràfics.

Nicolas Van Hemelryck (Director) Nicolas van Hemelryck és cineasta, arquitecte i fotògraf. Cofundador de la productora Casatarantula i Agència de Distribució i Promoció DOC:CO. La seva òpera prima ‘Amazona’ (productor, codirector, director de fotografia i so) es va estrenar a IDFA, va ser la pel·lícula inaugural de DocsBarcelona, va estar nominada als premis Goya, va guanyar tres premis de l’Acadèmia Colombiana i es va distribuir a 11 països. Com a productor, les seves pel·lícules han competit a Berlinale, IDFA, Cinema du Reel, Dok Leipzig, Sheffield, DocNYC i han guanyat premis a Torino IFF, Bogoshorts i DocuDays-UA. Nicolás ha coproduït amb Romania, França, Escòcia, Xile, Brasil i Estats Units, i el seu treball ha tingut el suport d’Ibermedia, Sundance, Catapult, IDFA BerthaFund, Chicken&Egg, Tribeca, Colombian Film Fund-Proimagenes, Romanian Film Fund. Centre, Senyal Colòmbia TV i la TV Romanesa. Ha estat seleccionat per a DokIncubator, EAVE ProducersWorkshop, IDFAcademy, GoodPitch, Tribeca Network, Campus Llatí i IFP. Van Hemelryck és membre de l’Acadèmia Colombiana de Cinema, Global ImpactProducers, Systems Storytelling-Global Community of Practice i Cinema 23. Com a DOP va ser nominat a millor fotografia als Premis Fènix. Com a fotògraf el seu treball ha estat exposat a Amèrica, Europa i Àsia.


PROGRAMACIÓ GENER

VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 10
Hora: 18.00 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; web.


LA VALL D’UIXÓ

Saló de la biblioteca municipal. Plaça del Mercat, 2.
Dia: 11
Hora: 18.00 h


LLÍRIA

Casal de Llíria. Avinguda dels Furs, 17, Llíria.

Dia: 12
Hora: 19.00 h


ONTINYENT

Cine-Club Utiye. Centre Comercial el Teler. Pintor Segrelles, 1. Ontinyent

Dia: 13
Hora: 20.00 h

Aforament limitat:

Preu de l’entrada: 3€


CASTELLÓ DE LA PLANA

Sala Aula Magna Joan Francesc Mira (HA1012CC) de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.

Dia: 16
Hora: 19.00 h.


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant.
Dia: 18
Hora: 19.30 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat



Etiquetes: Acció Documental + Cinema

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de