Crònica: Arribada de l’Home dels nassos a Ontinyent



L’Home dels nassos és una d’eixes històries que torna cada Cap d’Any, i aquest 31 de desembre va tornar als carrers d’Ontinyent.

Al so de la crida per a l’Home dels Nassos de Víctor Labrado i Almudena Francés ens va donar el tret d’eixida a la recerca de l’homenot.

“També enguany, com cada any,
passat novembre, caigut desembre,
m´ha dit algú, que el trenta-u,
punt de migdia, quan és el dia,
l´últim de l´any, un home estrany,
potser vindrà o passarà” …

Enguany va ser el barri de Sant Antoni el lloc triat per a fer la festa, xiquets i majors el van recórrer buscant algun indici del pas del personatge pels seus carrers. Ningú el va veure… malgrat que algunes persones majors ens van dir que havia estat al barri de matinada.

Rafa Sanchis, veí del barri, va ser l’encarregat de tancat l’acte amb un històric de les seues vivències en la recerca del nassut.

Vam fer la festa gràcies a ACPV Vall d’Albaida, a la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià, a l’Associació de Veïns del Poble Nou, el Consell Local de la Joventut, l’IEVA, la Colla de xirimites i tabals El Regall, la Muixeranga de la Vall d’Albaida i l’Ajuntament d’Ontinyent . Gràcies a totes les entitats per fer possible la consolidació aquesta festa.


Etiquetes: ACPV Vall d'Albaida

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de