ACPV al Comité d’Experts de la UE



Al llarg del dia de hui, 16 de gener, Barcelona s’ha convertit en l’amfitriona del Comité d’Experts de la Unió Europea que vigilen l’aplicació i compliment dels manaments de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries. Les entitats que s’hi han reunit, entre les quals ha estat ACPV, han estat citades pel Comité d’Experts per a conéixer la seua opinió respecte al compliment per part de l’Estat espanyol de l’esmentada Carta.

Encara que el govern valencià ha posat traves a les peticions dels experts per tal de fer la reunió, finalment hui s’ha dut a terme i Anna Oliver, presidenta d’ACPV ha estat en representació de l’entitat per tal de denunciar els incompliments del tractat i evidenciar les mancances d’aplicació per part de l’Estat espanyol.

Tot això ho hem fet de la mà de les principals entitats que defensen el català amb la coordinació i exposició d’un informe lliurat als experts on presentem una anàlisi de la programació cultural del País Valencià i a més, examina aquest grau de compliment del tractat europeu, que va ratificar el 2001 i que té com a objectiu protegir les llengües històriques d’Europa.


Etiquetes: ACPV fempaís

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de