ACPV present a la manifestació de les Magues de Gener



Segons les entitats organitzadores, van arreplegar prop de 7.000 de micromecenatge

La manifestació de les Magues de Gener a València, convocada com a resposta a la prohibició de la Cavalcada infantil per part de l’Ajuntament, es va desenvolupar amb un ambient festiu i reivindicatiu pel dret a la llibertat d’expressió. Malgrat la negativa municipal, la celebració va aconseguir una participació rècord, convertint-se en una mena d’«efecte Streisand», destacant la creixent oposició ciutadana als tics autoritaris de la coalició PP-Vox.

Les Magues de Gener, que van desfilar en una manifestació més que en una cavalcada, van recórrer el centre de València al ritme de batucades, muixerangues i altres manifestacions festives. La comissió organitzadora, integrada per més de 30 col·lectius, va liderar la marxa amb una pancarta que cridava «Pel dret a la celebració de la festa de les Magues de Gener. Per la llibertat d’expressió, prou censura».

La protesta va incloure representants de les Magues de Gener 2024, que van expressar el seu pesar per la censura i van subratllar la importància de celebrar la diversitat i la inclusió.

Imatge de García Poveda

A pes de la prohibició i els canvis en el recorregut, la manifestació va captar l’esperit de la festivitat, amb la participació de diverses entitats, batucades, muixerangues i altres grups festius. Els manifestants van portar cartells que reivindicaven la «llibertat d’expressió», i es van repartir roses de paper amb un QR al dors per descarregar un llibre de poemes per a la infantesa amb autors valencians.

La marxa, liderada per les entitats que organitzen la festa, i on participa Acció Cultural del País Valencià, va posar l’accent en la pulsió censora de l’equip de govern i va ser una mostra clara del suport ciutadà a la celebració de les Magues de Gener com a expressió de llibertat i diversitat. Segons l’organització van arreplegar prop de 7.000 euros de micromecenatge.


Etiquetes: ACPV censura Cuidem la cultura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de