Crònica: “Cremareu aquesta carta” a l’Octubre CCC



El passat dijous 1 de febrer va tindre lloc un acte literari i cultural important a l’Octubre CCC: la presentació del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira Cremareu aquesta carta. Aquesta és l’obra més treballada i ambiciosa de Tomàs Llopis, i també una aproximació a un moment clau de la història valenciana, el de les Germanies.

Llopis, catedràtic jubilat de Llengua i Literatura, soci, membre de la Junta d’ACPV i escriptor, és autor d’obres de tanta qualitat com són Hi ha morts que pesen cent anys (Premi Andròmina de Narrativa) o Indòmit. Ara torna al temps convuls de les Germanies des d’una nova perspectiva, i amb un format literari epistolar.

Per a la presentació, vam comptar amb l’autor, amb el catedràtic d’Història Medieval Antoni Furió que en la seua intervenció ens va introduir a les Germanies i a la seua importància per a la nostra història i el nostre autogovern i amb l’escriptora Núria Cadenes que va parlar del llibre des d’una perspectiva més literària i formal, ja que fou part del jurat del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira.

La sala 1 de l’Octubre es va omplir de gom a gom i la presentació fou tot un èxit que va finalitzar amb una firma de llibres per part de l’autor, Tomàs Llopis.


Etiquetes: ACPV Cuidem la cultura literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de