Xarrada 50 anys sense tren Gandia-Dénia. L’antic recorregut



Si parlem de la connexió Carcaixent-Gandia-Dénia, enguany complirà 55 anys de la seua desaparició. Tot i ser la primera línia de via estreta de l’Estat Espanyol, coneguda com el “trenet”, no va arribar a sobreviure.

50 anys és molt de temps. Això indica que per a unes 3 generacions no existeix el tren Dénia-Gandia. Aquesta línia ferroviària va fer el seu últim viatge fa exactament 50 anys el dissabte vinent, el 10 de febrer de 1974.

En aquesta xerrada del pròxim divendres 9 de febrer a les 20 h a la Fundació Casal Jaume I Safor-Valldigna (Gandia), ens acompanyaran diferents persones implicades en la seua història però també en el seu compromís per intentar traçar aquestes línies, novament.

Els “Amics de La Vieta” en Carcaixent recorden l’antic ferrocarril de via estreta que unia Carcaixent i Dénia i, per descomptat, ens transmetran l’interés per recuperar el nostre patrimoni material i territorial.

Vicent Mascarell, regidor de Transport públic de l’Ajuntament de Gandia, qui ens oferirà una perspectiva des de la gestió i les accions que s’estan prenent a escala local, actualment, en relació amb la inexistència d’aquests serveis.

Alícia Izquierdo, representant de Mobilitat Sostenible, qui destacarà la importància del transport públic sostenible i com la millora de les connexions pot contribuir.

Tots aquests presentats i moderats per Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià, qui representarà el nostre suport a aquesta causa.

Si eres de La Safor vols estar al dia de totes les activitats i novetats de la nostra delegació segueix el nostre canal de WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029Va8Gyt7IN9ipBpFrp33g


Etiquetes: ACPV ACPV Safor-Valldigna Cuidem la cultura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de