ACPV DEMANA RESPECTE PER LA LLENGUA AL GOVERN DE TORRENTEls atacs a la llengua i a la seua normalitat comencen a ser habituals arreu del País. Hui sumem a la llarga llista de greuges contra la nostra cultura el fet que la regidoria de promoció lingüística de Torrent, la cinquena ciutat del País Valencià, ha arribat a un acord amb la RACV per a promocionar la llengua i la cultura valenciana.

La regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Torrent, dirigida per M. Àngeles Lerma ha anunciat que col·laborarà amb la RACV, l’acadèmia del valencià no normatiu, per a impulsar el valencià. Des d’Acció Cultural del País Valencià li recordem a la senyora Lerma que les entitats de referència en normativa lingüística són l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i les universitats valencianes.

El govern actual de Torrent ja va demostrar el respecte que li mereix el valencià i la nostra cultura quan li va traure el nom del músic Vicent Torrent de l’auditori municipal, i ara fa una passa més enllà qüestionant la normativa del valencià, llengua pròpia i oficial dels valencians tal com indica l’Estatut d’Autonomia.

Acceptar que la institució de referència lingüística és la RACV és denigrar les nostres institucions acadèmiques i rebaixar la llengua dels valencians a una manifestació folklòrica sense normativa ni referents.

Els ajuntaments governats pel PP i VOX censuren tot allò que té a veure amb la cultura valenciana, anorreen qualsevol ús lingüístic valencià en les institucions i l’activitat pública perquè el seu projecte passa per relegar el valencià a una llengua sense prestigi social, producció literària o qualsevol manifestació artística.

Des d’ACPV denunciem aquestes iniciatives i demanem que els governs municipals valencians respecten la nostra llengua i la nostra cultura, prou de censura i prou d’agressions lingüístiques, el valencià no es toca!


Etiquetes: accionat ACPV llengua

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de