Acció Cultural comença les mobilitzacions “la Llengua NO es toca”


Acció Cultural del País Valencià va promoure les protestes a les huit de la vesprada arreu del territori valencià

Centenars de persones protesten contra la discriminació lingüística arreu del País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va liderar el divendres 16 les concentracions enfront de diverses institucions a València (l’Horta), Castelló (la Plana), Alacant (l’Alacantí) i Gandia (Safor) per denunciar els recents actes discriminatoris contra la llengua. Les protestes s’han centrat especialment en la defensa de la llengua pròpia del territori i en rebuig a les polítiques que menyspreen cap al seu ús i reconeixement.

Amb eslògans com “la llengua no es toca”, centenars de persones s’han congregat davant de la Direcció Territorial d’Educació a València i Castelló, així com davant els ajuntaments d’Alacant i Gandia. A través d’un comunicat, ACPV ha manifestat la seua determinació en combatre la reforma de la llei de plurilingüisme, la qual rebaixa el prestigi del valencià a àmbits com la sanitat i l’ensenyament professional i musical.

Anna Oliver, presidenta d’ACPV, ha afirmat contundent: “Aquesta és la primera de moltes mobilitzacions. Estarem lluitant tant com calga per a defensar els drets lingüístics i culturals del País Valencià”. En el manifest, l’entitat ha criticat durament l’afavoriment del castellà sobre el valencià, denunciant que les polítiques actuals posen traves al coneixement i promoció, contradient les obligacions de l’administració pública en la promoció de les llengües cooficials.

ACPV ha rebutjat fermament les declaracions del conseller de Sanitat, Marciano Gómez, que minimitzen la importància del valencià com a mèrit en la selecció de professionals sanitaris. A més, han assenyalat els ajuntaments governats pel Partit Popular i Vox com a responsables de censurar la cultura valenciana i menysprear el valencià com a llengua pròpia del territori.

Després d’aquesta contundent mostra de rebuig, ACPV ha advertit que continuarà mobilitzant-se fins a aconseguir el reconeixement i respecte que mereix la llengua al País Valencià.


Etiquetes: ACPV Anna Oliver Consell educació llengua PP VOX

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de