“Petita Escola”, el documental del mes de març a Acció Documental +



El documental “Petita escola” de Lydie Wisshaupt-Claudel és el documental del mes de març de 2024. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Sinopsi

Marie i Juliette van deixar l’ensenyament tradicional per obrir al cor de Brussel·les la “Petite École”, acollint
nens que no han anat mai a l’escola, sovint en situació d’exili. Els ofereixen espai i temps, allunyats dels processos d’aprenentatge acadèmic formal, per ser o tornar a ser infants, abans d’enfrontar-se a una institució escolar. Mentre s’esforcen i articulen la seua pedagogia, la pel·lícula ens porta a qüestionar el sistema escolar convencional.

Direcció de la pel·lícula

Lydie Wisshaupt-Claudel resideix a Brussel·les des de 2001. Va estudiar edició a l’Institut Nacional Superior d’Arts Escèniques (INSAS). Després de graduar-se el 2006, va fer el seu debut com a directora amb There’s still light (Il y a encore de la lumière), un diari de viatges a Islàndia sobre com enfrontar-se a la solitud. Basada en un llarg viatge per carretera a l’Oest americà, va sorgir Sideroads (2012), el seu primer llargmetratge documental: juntament amb la seua parella, va conéixer als estatunidencs oscil·lant entre la fe i la desil·lusió cap al Somni americà. Durant el viatge, es va trobar amb la ciutat militar de Twentynine Palms, on va tornar a dirigir Killing Time – entre deux fronts, el seu tercer documental, que ha guanyat múltiples premis i reconeixement internacional en festivals el 2015. El seu nou llargmetratge documental, Leading Lights (Éclaireuses), ens convida a qüestionar el nostre sistema educatiu i biaix, a través de l’observació del treball diari i la recerca de dos professors, treballant amb nens sense passat escolar, per a la majoria d’ells a l’exili. Encara treballa alternativament com a directora i muntadora de cinema, ja que està convençuda que totes dues activitats són complementàries i s’enriqueixen mútuament.


PROGRAMACIÓ MARÇ

LLÍRIA

Casal de Llíria. Avinguda dels Furs, 17, Llíria.

Dia: 1
Hora: 19.00 h


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant.
Dia: 7
Hora: 20 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 13
Hora: 18.00 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; web.


LA VALL D’UIXÓ

Saló de la biblioteca municipal. Plaça del Mercat, 2.
Dia: 14
Hora: 18.00 h


ONTINYENT

Cine-Club Utiye. Centre Comercial el Teler. Pintor Segrelles, 1. Ontinyent

Dia: 15
Hora: 20.00 h

Aforament limitat:

Preu de l’entrada: 3€



Etiquetes: Acció Documental + Cinema

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de