Acció Cultural demana el PP que abandone l’agenda anti valenciana de VOX a Castelló de la Plana i AlacantAmbdós ajuntaments rebutgen la commemoració del centenari de Vicent Andrés Estellés, posant de manifest que infravaloren sistemàticament la cultura i llengua pròpies del País Valencià

Acció Cultural del País Valencià demana el Partit Popular que abandone l’agenda antivalenciana de VOX a Castelló de la Plana i Alacant. Volem expressar la nostra més profunda consternació i indignació davant del rebuig dels governs de Castelló de la Plana i Alacant a sumar-se a la iniciativa de l’Any Estellés, en la qual es pretenia commemorar el centenari del naixement d’un dels poetes i escriptors valencians més importants del segle XX, Vicent Andrés Estellés.

L’Ajuntament d’Alacant i Castelló de la Plana van reiterar el menyspreu cap a la nostra cultura i llengua en rebutjar l’aprovació d’una declaració institucional que hauria recordat i celebrat la figura de Vicent Andrés Estellés. Aquesta acció s’afegeix a la llarga llista d’ocasions en què les localitats dirigides per forces polítiques de dreta i extrema dreta han vetat propostes que destaquen la contribució d’escriptors, músics i figures destacades que han utilitzat el valencià com a llengua vehicular en la seua obra.

Amagar els nostres escriptors no farà que la gent els oblide; al contrari, l’omissió d’una figura tan destacada com Estellés només serveix per a ressaltar la ignorància i els intents constants de negar la nostra història i cultura. Vicent Andrés Estellés, amb la seua prolífica obra, és reconegut com el gran poeta valencià del segle XX, i no reivindicar-lo és una mostra flagrant d’ignorància i menyspreu cap a la riquesa de la nostra herència cultural.
A més, volem subratllar que no és una qüestió d’ideologia política ni partidista. Volem subratllar que el problema del Partit Popular és deixar-se arrossegar per VOX cap a postulats antivalencians allà on governa conjuntament amb la ultradreta. I per això demanem al Partit Popular que pense les seues postures sobre celebrar l’Any Estellés a Alacant i Castelló de la Plana.


Etiquetes: Alcant Estelés Vicent Andrés Estellés VOX

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de