Hui i demà votacions per a la nova Junta Directiva d’ACPV
Acord de proclamació de candidatures i determinació de les delegacions territorials habilitades per a exercir el vot anticipat

La Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià en funcions, reunida el dilluns 5 de febrer de 2024, ha acordat, a proposta de la Comissió Electoral i prèvia comprovació dels requisits establerts pels Estatuts i el Reglament Electoral de la nostra entitat, proclamar la validesa de l’única candidatura presentada per a la renovació dels càrrecs de la Junta Directiva, la qual es fa pública tot seguit.

Així mateix, amb la finalitat de facilitar la participació dels socis en el procés electoral, la Comissió Electoral ha determinat les delegacions territorials on els socis, d’acord amb la convocatòria d’Assemblea General Extraordinària per al pròxim 2 de març, podran exercir el seu dret de vot de forma anticipada el dia 1 de març.

Toni Gisbert,
secretari d’Acció Cultural del País Valencià


Candidatura a Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

Anna Oliver, candidata a presidenta

Llicenciada en Dret per la Universitat de València. Advocada en exercici des de l’any 1996 i graduada en criminologia per la UOC. És membre fundadora de l’Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA, i una de les impulsores del projecte Sòriques, que aglutina a diferents associacions feministes. Ha estat la tècnica del Casal Jaume I de Carcaixent durant els seus 18 anys d’existència, i va col·laborar a l’àrea jurídica d’ACPV de 2007 a 2012.

Marinela Garcia, candidata a vicepresidenta

Catedràtica d’Universitat a la Universitat d’Alacant, en la qual ha exercit diferents càrrecs. Professora visitant a University College Dublin (Irlanda) 2009-2010 i universitats de Durham i Northumbria (Regne Unit) 2016-2017. En l’àmbit associatiu és sòcia d’el Casal Tio Cuc, i sòcia d’ACPV del 1990. Actualment, dirigeix el grup d’investigació Explanat de la Universitat d’Alacant i forma part de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de l’Institut Isabel de Villena d’Estudis Medievals i Renaixentistes (IVEMIR-UCV).

David Oliver, candidat a tresorer

Grau en Direcció i Administració d’Empreses. Cap d’equip de vendes en la banca des de 1998.
Vinculat des de ben jove al món associatiu i soci d’ACPV des de 1995.

Anna Gascon, candidata a secretària

Anna Gascón Directiva ACPV 2024

Llicenciada en Filologia catalana per la UV. Professora jubilada de Llengua i literatura a l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia. Membre d’1entretants (Xarxa cooperativa de professorat per l’ensenyament en valencià). Autora de guies didàctiques del Correllengua i vocal de la junta directiva d’ACPV.

Josepa Costa, candidata a vicesecretària

Llicenciada en Psicologia per la UV. Treballa com a assessora Lingüística i Cultural al Campus de Gandia de la UPV. Activista social des de ben jove, participa en diferents associacions de caràcter cívic, culturals, feministes i ecologistes. Sòcia d’ACPV, d’Escola Valenciana i d’ACNUR, presidenta de la Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna i vocal de la junta directiva de la Coordinadora pel Valencià de la Safor Valldigna.

José María Bullón, candidat a vocal

Llicenciat en Filologia Hispànica. És de 1986 és gestor cultural de l’Ajuntament d’Almussafes. Postgrau en Gestió Cultural i Postgrau en Direcció d’entitats sense ànim de lucre. Membre de la Mesa de la Cultura Valenciana i de l’Assemblea del Circuit Cultural Valencià. Membre fundador (1992) i president de l’Associació de Gestors Culturals del País Valencià, ha format part de la seua Junta Directiva en diferents períodes.

Francesca Isabel Server, candidata a vocal

Empresària, coordinadora del departament de vendes i administració. Compromesa i defensora de la llengua i cultura d’aquest país. Ha col·laborat literàriament, poemes, conte infantil, relats o articles, en diverses publicacions. Sòcia de diversos col·lectius tant culturals, socials i esportius. Membre fundadora del Casal Cultural Jaume I de Pedreguer. Ha estat membre del Jurat dels Premis d’Honor Vila de Pedreguer, i és també membre fundadora, en l’actualitat presidenta, de la Fundació Server Pérez, que va ser guardonada amb la medalla d’Or pel CVC.

Nuria Betoret, candidata a vocal

Graduada en Traducció i Comunicació Intercultural per la UEV. Professora de secundària de llengua valenciana i literatura en l’escola pública. Intèrpret de conferències en anglés, francés, català i castellà. Actualment estudiant de filosofia en la UV.

Yago Carrillero, candidat a vocal, representant Joves d’Acció

Estudiant de Filologia Catalana a la Universitat de València. Guardonat a l’edició de 2022 dels Premis Sapiència pel projecte Per què matem Fuster? Breu diagnòstic d’una mort simbòlica. Secretari general de Joves d’Acció i soci d’ACPV.

Vicent Ferrer, candidat a vocal

Llicenciat en filologia catalana. Ha impartit llengua i literatura i cultura audiovisual als IES Clot del Moro, de Sagunt, Francesc Gil, de Canals, i l’IES de Massamagrell, on ha exercit els càrrecs de secretari i de cap d’estudis. Ha presentat ponències en jornades sobre noves tecnologies i impartit cursos de formació, la major part vinculats amb les TIC i els mitjans audiovisuals Forma part de l’Associació “Un entre tants, Xarxa cooperativa d’experiències TIC per a l’ensenyament en valencià”, on amb la col·laboració de diversos membres coordina l’activitat anomenada Valencianada, integrada al World Mobile City Project. Del 2019 al 2023 ha sigut cap del Servei d’Acompanyament Lingüístic a les administracions públiques en la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme

Carles Monclús, candidat a vocal

Mestre i pedagog jubilat. Professor de secundària de l’especialitat d’Intervenció Comunitària i professor associat del Departament de Didàctica de la UV. Va exercir d’assessor didàctic de valencià a la Conselleria d’Educació Iva coordinar l’Assessoria de Primària. Director a l’IES Jordi de Sant Jordi. Ha estat president de l’Associació Valenciana d’Espina Bífida, així com de la Federació autonòmica i president de la Fundació Activa Espina Bífida. S’ha ocupat d’impulsar l’àrea d’animació i lleure d’Acció Cultural del País Valencià, També està l’àrea de coordinació de l’Escola Guillem Agulló d’Òmnium Cultural.

Relació de delegacions territorials habilitades per a votació anticipada el dia 1 de març i horaris de votació

Alacant – Universitat d’Alacant – Despatx I de la tercera planta de la Seu Universitària – Ramón y Cajal, 4, Alacant. D’11 a 13 h

Alcoi – Centre Ovidi Montllor – ACPV Alcoià-Comtat – C/ Vistabella, 8. De 17h a 20h

Elx – Casal d’ACPV d’Elx – Carrer Sant Jordi, 2. De 17h a 20h

Gandia – Casal Fundació Jaume I-ACPV de la Safor-Valldigna – Dona Teresa, 2. De 17h a 20h

Llíria – Casal d’ACPV del Camp de Túria – Av. dels Furs, 17, baix dreta. De 17h a 19h

Ontinyent – Espai Jove d’Ontinyent – C/ Ramon Llin, s/n. De 17h a 20h

Pedreguer – Casal Jaume I-ACPV de Pedreguer – C/ València, 12-B. De 17’30h a 19’30h

Carcaixent – Ribera Alta – Centre d’empreses. Marquesa Montortal, 54. De 17h a 20h

Castelló de la Plana – Menador. Plaça hort dels corders s/n, aula 108. De 13 a 15 h i de 18.30 h a 20 h

Assemblea extraordinària i votació el dia 2 de març a València

València
Octubre Centre de Cultura Contemporània – C/ Sant Ferran, 12. De 12 a 14h.

proclamacio-candidatura-juntadirectivaacpv-2024-9


Etiquetes: 2024 ACPV Candidatura eleccions

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de