Acció Cultural participa en el lliurament de la Lletra Lila a Maria Jesús Bolta



L’Octubre Centre de Cultura Contemporània va acollir l’acte per a celebrar la trajectòria de la destacada escriptora valenciana

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània va ser l’escenari d’un emotiu homenatge a la trajectòria de Maria Jesús Bolta el passat dilluns 4 de març. És una de les figures més emblemàtiques de la literatura valenciana actual. L’acte, organitzat per Acció Cultural del País Valencià en col·laboració amb l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), va reunir un nombrós públic format per amics, familiars, personalitats del món cultural i admiradors de l’obra de l’escriptora. L’acte va estar conduït per Anna Gascón, secretaria d’Acció i va comptar amb el suport de la presidència de l’entitat ara representa Anna Oliver.

La vetllada va començar amb la glosa de Teresa Broseta, que va destacar la dilatada trajectòria de Bolta, la seua dedicació a la literatura i el seu compromís amb la cultura. Broseta va recordar alguns dels moments més significatius de la vida i obra de l’autora, com la seua implicació en la renovació de la literatura infantil i juvenil valenciana, la seua tasca com a traductora i la seua defensa de la llengua catalana.

Posteriorment, un grup d’escriptores valencianes de reconegut prestigi van oferir una lectura dramatitzada de fragments de les seus obres. Magda Añon, Laia Fontana, Maria Fullana, Aina Garcia Carbó, Gràcia Jiménez, Isabel Robles i Encarna Sant-Celoni van donar veu a la diversitat i la riquesa dels textos que abasten la poesia en totes les seues vessants.

L’acte va finalitzar amb la intervenció de la mateixa Maria Jesús Bolta, visiblement emocionada per l’homenatge rebut. L’escriptora va agrair l’afecte i el reconeixement del públic i va reivindicar la importància de la literatura com a eina de transformació social.

Sobre Maria Jesús Bolta:

  • Nascuda a Meliana (Horta Nord) l’any 1958.
  • Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València.
  • Ha publicat més de 50 llibres, entre poesia, narrativa, contes infantils i obres de teatre.
  • Ha guanyat diversos premis literaris, com el Premi Carmesina de Narrativa Infantil (1997), el Premi Samaruc (2001) i el Premi Enric Valor de Novel·la (2019).
  • Ha estat traduïda a diversos idiomes, com el castellà, l’anglés, el francés, l’alemany i el neerlandés.
  • És membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Etiquetes: lletra lila Maria Jesús Bolta poesia

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de