Acció Cultural lliura el cartell commemoratiu de País Estellés


Carles Montús, José María Bullón i Anna Gascón fan entrega a Ernest Urtasun, Carmen Andrés, Vicent Anyó i Maria José Gálvez d'un quadre commemoratiu del centenari d'Estellés

Part de la direcció d’ACPV en va fer entrega a la família d’Estellés, el ministre de Cultura, i la directora general del Llibre

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, va visitar l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València el passat 20 de març, per a presentar el programa d’actes commemoratius del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés al qual es suma i afegeix més activitats adients.

Durant la visita, l’equip d’ACPV i part de la seua directiva van entregar al ministre, Ernest Urtasun, el cartell de País Estellés dissenyat per Pedro Zorrilla, en commemoració del centenari del naixement del poeta. L’entrega va ser de forma conjunta a la família d’Estellés, Vicent Anyó i Carmen Andrés, al costat de la directora general del Llibre María José Gàlvez.

El ministre Urtasun va destacar la importància de l’obra d’Estellés com a referent de la cultura, i va subratllar el compromís per celebrar aquest centenari i celebrar activitats al País Valencià i a la resta de l’Estat per enaltir la figura del fill del forner de Burjassot.

El cartell, un homenatge a la figura d’Estellés

El cartell de País Estellés és una obra del dissenyador valencià Pedro Zorrilla. En ell, es pot veure la imatge del poeta en un primer pla, amb el lema “País Estellés” en lletres grans a la part superior. El fons del cartell està format per una imatge del paisatge valencià, que fa referència a la profunda connexió que Estellés tenia amb la seua terra.

Un centenari per a celebrar la vida i l’obra d’Estellés

El lliurament del cartell al Ministeri de Cultura és un dels actes que s’emmarquen dins del programa de commemoració del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés. Un programa que inclou recitals poètics, taules redones i moltes altres activitats.

ACPV, compromesa amb la difusió de l’obra d’Estellés

ACPV, com a entitat que treballa per la promoció del valencià, està compromesa amb la difusió de l’obra d’Estellés. Per aquest motiu, ha participat activament en l’organització dels actes del centenari i continuarà fent-ho al llarg de tot l’any baix el paraigües de la proplataforma Cent d’Estelles.


Etiquetes: ACPV Estellés País Estellés

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de