Acció Cultural, present en les Corts per fer front als atacs al valenciàAcció Cultural del País Valencià va estar present en les Corts Valencianes el dia 20 de març per a mostrar la disconformitat ferma davant la ILP que ataca frontalment el valencià. Finalment, va ser tombada per la cambra i es valora com un èxit de la societat valenciana.

Però, la nostra entitat valora que s’ha deixat un escenari d’un greu atac contra la llengua pròpia dels valencians. El dimecres es va discutir una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) promoguda per l’associació “Hablamos español”, la qual, sota l’eufemisme del “dret d’elecció”, amenaça els drets de les persones valencianoparlants, situant-les en una posició encara més desigual. I a més, furtant als seus fills i a la resta la posibilitat d’aprendre una llengua amb possibilitats de futur i pròpia de la gran majoria del territori valencià i la resta de territoris amb la qual es comparteix.

Aquesta proposta, que no proposava cap mesura de protecció ni promoció del valencià, sinó que posava en qüestió l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia, sotmet les persones valencianoparlants a una situació d’inferioritat lingüística, restringint-ne l’ús de la llengua pròpia en favor exclusivament del castellà.

Anna Oliver, presidenta d’ACPV, fa un crida a la mobilització. “No hem de baixar la guàdia perquè ara s’ha presentat la Llei Rovira que és una destrosa i arracona el valencià. Fem una crida a la mobilització”, ha expressat Oliver.

A més, l’ILP plantejava una “llibertat d’elecció” lingüística en el sistema educatiu, obviant la responsabilitat de l’administració i els drets dels alumnes a obtenir coneixements suficients en les dues llengües oficials. Aquesta proposta, que afecta tot el territori valencià, incloses les zones valencianoparlants, dificultarà la integració de les persones nouvingudes i posa en risc la cohesió social.

Davant aquesta amenaça al consens polític que durant anys ha protegit i promogut el valencià, Acció Cultural del País Valencià fa una crida a la mobilització ciutadana. La proposta de la “Llei Rovira”, com és coneguda, posa en risc la recuperació i promoció de la llengua pròpia.

Acció Cultural del País Valencià promourà mobilitzacions i accions legals contra aquesta nova agressió a la llengua pròpia i els drets lingüístics. Agraïm la defensa compromesa dels nostres drets lingüístics, com la realitzada per Natthalie Torres a les Corts, i convidem la ciutadania a sumar-se en la defensa del valencià.


Etiquetes: ACPV Corts

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de