Crònica: Presentació “TOTS ELS COLORS DEL GUIX” de Francesc Pou a la Vall d’Albaida



El passat divendres 22 de març en el Palau de Terrateig va tindre lloc la presentació de la novel·la “Tots els color del guix” de l’escriptor alcoià Francesc Pou. La novel·la descriu la trajectòria vital d’una mestra, filla d’un coronel de l’exèrcit de la República Espanyola i d’una mestra.

Aquesta obra narra la vida d’una mestra, filla d’un coronel de l’exèrcit de la República Espanyola i d’una mestra, Pilar Fernández, que va viure els anys de la guerra civil enmig de la fugida amb la seua mare i la desaparició del seu pare La depuració de mestres feta pel franquisme suposarà que la mare haja de fer mans i mànigues per tal que les dues pugen eixir-ne endavant. En aquest ambient creixerà Pilar amb la idea d’arribar a ser la mestra que totes dues tenien dipositada al bell fons dels seus cors. La incorporació al magisteri coincidirà amb la mort de Franco i el període convuls de la transició democràtica.

Convençuda dels seus principis, s’implicarà activament en un moviment de renovació de les estructures de la vella escola franquista. Els temps, però, no corren amb la mateixa velocitat i ensopegarà amb nombrosos problemes per posar en pràctica la seua pedagogia progressista al si d’una escola que, amb prou feines, es desempallegava del malson de la dictadura.

L’autor va estar acompanyat per Paco Méndez Penalba, mestre jubilat i veí de Terrateig que ens va contar la història de l’Escola Pública Rosario Moreno amb motiu del seu 75 aniversari. Va repassar totes les èpoques per les quals ha passat el centre, així com els actes que han anat celebrant i queden per fer.


Etiquetes: ACPV CRÒNICA literatura Vall d'Albaida

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de