Pel futur del País Valencià, per la llengua i la cultura: El 27 d’abril Eixim al Carrer!



La commemoració del 25 d’Abril, dia de les llibertats nacionals del País Valencià, és des de fa més 50 anys la Diada convocada per Acció Cultural del País Valencià per a reivindicar els drets nacionals del nostre poble. 

El govern d’extrema dreta del PP-VOX va encetar el maig de l’any passat una guerra oberta contra la nostra llengua i contra la nostra cultura que hui dia és ben palesa. No debades, tant el govern autonòmic com moltes administracions locals regentades per PP-VOX van obertament contra l’ús i la presència del valencià, contra els drets socials, contra el territori, així com també contra tots els referents culturals que ens identifiquem com a País. La persecució a Camacuc, l’atac a Vicent Torrent, l’anul·lació (o retirada) del premi Guillem Agulló, la no celebració de l’any del nostre gran poeta nacional Vicent Andrés Estellés en són exemples ben clars. 

D’exemples com els anteriors, n’hi ha molts més; de fet, el govern autonòmic ha presentat un paquet de proposicions de llei que obertament atemptem contra la llengua, la cultura, la democràcia i el nostre futur com a País.

La que anomenen “llei de llibertat educativa” pretén restringir encara més l’ensenyament del valencià, tot incomplint l’obligació marcada en l’Estatut d’Autonomia de garantir que en finalitzar l’ensenyament obligatori l’alumnat domine per igual la llengua pròpia, el valencià, i el castellà.

La que anomenen “llei de la concòrdia”, la qual equipara els botxins i les víctimes del colp d’estat del 1936. El futur del País Valencià no el podem construir a partir de la desmemòria, amb l’oblit de la repressió i del fet que encara hi haja moltes persones que tenen els seus familiars soterrats i sense identificar en fosses comunes.

La dirigida a controlar À Punt, el mitjà de comunicació públic valencià. El PP ja va tancar Canal 9 quan governava i ara vol posar la mordassa i tallar la independència que ha de ser la divisa del periodisme en À Punt. El futur d’aquest País no es pot construir sense uns mitjans de comunicació en valencià, independents i públics.

I en darrer terme, les propostes que limiten la transparència dels comptes públics. Desgraciadament, recordem la gran quantitat de casos de corrupció que es produïren durant els anys de govern del PP i reduir-ne els controls fa sospitar que es repetiran. El futur d’un País no es pot construir amb la corrupció instal·lada en els diferents governs.

És per tot això que aquest 27 d’abril hem d’eixir al carrer perquè:

  • Cal reivindicar l’ús i la presència pública de la nostra llengua en tots els àmbits i l’obligació del govern a protegir-la i garantir-ne els drets lingüístics.
  • Volem la retirada de la mal anomenada “llei de llibertat educativa” i que es garantisca que a la finalització dels estudis obligatoris tot l’alumnat domine el valencià, el nostre català. 
  • Volem que es destinen recursos a localitzar i obrir totes les fosses de la repressió, que desapareguen de l’espai públic tots aquells símbols propis de la dictadura franquista que vàrem patir durant quaranta anys, i no volem una “llei de la discòrdia” que construïsca un relat que amague la repressió sofrida pel nostre poble.
  • Volem uns mitjans de comunicació públics, independents i en valencià. Així com la reciprocitat amb altres mitjans de comunicació públics de Catalunya i les Illes Balears.
  • Volem una legislació que garantisca que al País Valencià no es tornaran a produir casos de corrupció.
  • Volem reivindicar el nostre gran poeta Vicent Andrés Estellés com a símbol d’un País Valencià culte que recorda les seues arrels i es projecta cap al futur. Que cesse la persecució i censura a la nostra cultura. 

Com diu ell: “NO ET LIMITES A CONTEMPLAR AQUESTES HORES QUE ARA VENEN, BAIXA AL CARRER I PARTICIPA, NO PODRAN RES CONTRA UN POBLE UNIT, ALEGRE I COMBATIU”

OMPLIM ELS CARRERS DE VALÈNCIA 

PAÍS VALENCIÀ: LLENGUA, CULTURA  I FUTUR


Etiquetes: 25 d'Abril ACPV Batalla Almansa

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de