ACPV al lliurament de Premis 25 d’Abril per les Llibertats 2024 de CCOO



El passat dijous 25 d’abril Acció Cultural va assistir al lliurament dels Premis 25 d’Abril per les llibertats 2024 de CCOO del País Valencià. La jornada va començar amb una obertura musical a càrrec de la banda Estrela Roja. Vicent Ferrer va assistir a la celebració en representació de la Junta Directiva.

Els assistents s’alçaren diverses vegades del seu lloc per a aplaudir en reconeixement als nominats, la Coordinadora Valenciana d’ONGD, Carme Jorques i la família de Guillem Agulló. Un aplaudiment que també varen rebre el dolçainer i la tabaletrea d’estrela roja que interpretaren, en diferents moments, el Cant dels Maulets i la Muixeranga.

La Secretaria de Cultura de CCOO va exposar els mèrits de tots tres nominats, plenament mereixedors, al marge de qui rebés el premi, del reconeixement de la societat valenciana.

Al lliurament del premi, en la deliberació del qual havia participat ACPV, assistiren representants de la Coordinadora Valenciana d’ONGD, de la qual foment part més d’un centenar d’associacions. Mostraren la trajectòria de la coordinadora en defensa de les llibertats i esmentaren la fita que va suposar la denúncia del cas Blasco.

Carme Jorques, artista de Xàtiva que ha desenvolupat la major part del seu treball a Alacant, no va poder assistir-hi. Es trobava a Alacant muntant una exposició en homenatge a Gaza. Va enviar un vídeo de reconeixement en el qual remarcà el valor transformador de l’art i de l’ensenyament
El guardó, finalment, el va rebre la família de Guillem Agulló, que manifestaren la voluntat de contraposar la lluità contra el feixisme i per la llibertat al dolor per l’assassinat del jove Guillem.


Etiquetes: ACPV

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de