“Mambar Pierrette”, el documental del mes de maig a Acció Documental +



El documental “Mambar Pierrette” de Rosine Mbakam és el documental del mes de maig de 2024. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Sinopsi

Quan plou a Douala, l’aigua es desborda dels barrancs i s’estén pels carrers. La gent va a la seva, buscant qualsevol espai sec per poder posar-hi els peus. Mambar Pierrette, la nostra protagonista, buida amb resignació l’aigua que ha entrat a casa seva amb l’ajuda dels seus fills.

En arribar al seu taller de costura, situat en un barri marginal de la ciutat camerunesa, torna a començar el mateix calvari. L’inici del nou curs escolar és una època de molta feina per a la modista. Pierrette està esgotada, des de l’alba fins al vespre cus uniformes escolars. Però sempre treu temps per poder escoltar les preocupacions dels veïns i amics que passen per allà. No és que ella no tingui les seves pròpies preocupacions: és mare de tres fills i amb un marit que es nega a contribuir a la llar; mai té suficients diners, els seus clients sempre li regategen el preu i la reparació de l’antiga màquina de cosir li costa una fortuna. Però aquests són inconvenients menors comparats amb la desgràcia que li ocorre. Els seus dies són llargs i densos, l’expectació dels seus fills és gran, però, permetrà la pluja de Douala que Pierrette els ofereixi una bella tornada a l’escola?

En sentit estricte, Mambar Pierrette és un llargmetratge; això no obstant, la directora, Rosine Mbakam, que té experiència com a documentalista, filma la quotidianitat de Pierrette com si fos un document de la vida real. El fet que la majoria dels actors no siguin professionals i s’interpretin a ells mateixos reforça la sensació d’autenticitat. Aquest és un drama real.

Direcció de la pel·lícula

Rosine Mbakam va créixer a Yaoundé, Camerun, en un barri popular que va alimentar la seva imaginació com a cineasta. Va treballar tres anys en la STV de Douala com a directora i productora i més tard va ingressar en el INSAS, una escola de cinema belga.
La seva pel·lícula de graduació You will be my ally va ser molt notable. Va fundar la seva pròpia productora, Tândor Productions i ha dirigit quatre llargmetratges documentals seleccionats en els festivals de cinema més importants del món. També és professora i investigadora en el KASK de Gant.
El New Yorker la defineix com “una cineasta original de sensibilitat excepcional; una de les millors documentalistes de l’actualitat”.


PROGRAMACIÓ MAIG

LLÍRIA

Casal de Llíria. Avinguda dels Furs, 17, Llíria.

Dia: 3
Hora: 19.00 h


ONTINYENT

Cine-Club Utiye. Centre Comercial el Teler. Pintor Segrelles, 1. Ontinyent

Dia: 3
Hora: 20.00 h

Aforament limitat:

Preu de l’entrada: 3€


LA VALL D’UIXÓ

Saló de la biblioteca municipal. Plaça del Mercat, 2.
Dia: 9
Hora: 18.00 h


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 15
Hora: 18.00 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; web.


PEDREGUER

La Pista · Espai Cultural.
Dia: 16
Hora: 20 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat



Etiquetes: Acció Documental + Cinema

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de