Cancel·lació del Projecte Women’s Legacy: Un atac contra la igualtatLa Conselleria d’Educació Valenciana ha pres la decisió de cancel·lar el projecte educatiu Women’s Legacy, una iniciativa que tenia com a objectiu fonamental la inclusió de les aportacions de les dones en la història, la ciència i la cultura, i que treballava activament en la recuperació del llegat cultural femení per a ser incorporat a les aules.

El Projecte Women’s Legacy, coordinat per la professora Ana López Navajas i finançat per la Comissió Europea a través d’un projecte Erasmus + amb més de 10 socis europeus, estava destinat a visibilitzar els referents femenins de la cultura i les seues obres, així com les aportacions de les dones al coneixement i al progrés social. És per això que ACPV, qui ja donàvem suport a aquest projecte a través d’un conveni, ens sumem a la denúncia d’aquesta cancel·lació i instem les autoritats a reconsiderar aquesta decisió.

Amb més de 280 persones treballant-hi, aquest projecte ha estat àmpliament reconegut a la Unió Europea per la seua contribució a la recuperació del patrimoni cultural femení i la seua inclusió en els currículums educatius. 

Women’s Legacy: Our Cultural Heritage for Equity‘ no només pretenia rescatar la contribució cultural de les dones, sinó també contribuir a la reducció de les desigualtats de gènere des de la base. Amb cinc productes intel·lectuals que són accessibles i gratuïts, el projecte aspira a transformar la manera com s’ensenya i es valora la cultura en l’àmbit educatiu. 

18/11/2022. València, OCCC.

El web del projecte compta amb un banc recursos que es poden usar gratuïtament, catàlegs d’obres artístiques, literàries i musicals, cursos de formació per a l’aula i totes les notícies i activitats que envolten el projecte. 

Amb això, el projecte segueix dempeus, però necessita reforç per seguir desenvolupant-se. ACPV demanem a altres institucions donar suport a aquest projecte per poder continuar la seua tasca fonamental en la promoció de la igualtat i la difusió del patrimoni cultural femení. 


Etiquetes: ACPV Women's Legacy

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de