Segon apropament al Nou Congrés de Cultura Catalana a Xàtiva: “Història i Identitats”El segon acte del nou Congrés de Cultura Catalana, centrat en el tema “Història i Identitats”, arriba a Xàtiva el dissabte 18 de maig. L’acte tindrà lloc al Convent de Sant Domènec, situat al carrer de Sant Domènec, 7.

El congrés, ideat per la fundació Congrés de Cultura Catalana (de la qual ACPV en forma part) i, coordinat per Agustí Alcoberro, Antoni Furió i Purificació Mascarell, té com a objectiu principal presentar les línies mestres del nou Congrés, que se celebrarà l’any següent, el 2025. Aquest esdeveniment reunirà historiadors, arqueòlegs, arxivers i altres professionals relacionats amb la recerca, la difusió o l’ensenyament de la història dels Països Catalans.

La jornada de debat se centrarà en tres temes principals: “Història comuna i identitats”, “Noves tendències historiogràfiques” i “Usos socials i comunicatius de la Història”. En aquestes taules participaran ‘experts com Antoni Simón, Isabel Rodà, Javier Fajardo, Verònica Zaragoza, Marc Macià, Vicent Baydal, Biel Ensenyat, Miquel Pérez Latre, Agustí Alcoberro, Antoni Furió i Purificació Mascarell.

El Congrés de Cultura Catalana té com a objectiu ser un espai de debat plural i divers, amb la intenció de construir nous horitzons per al futur. Aquesta iniciativa arriba després de cinquanta anys de l’històric Congrés de Cultura Catalana (1975-1977), i busca repensar i redissenyar els consensos per proposar un nou marc de convivència i enfortiment.

Després del primer acte celebrat a Perpinyà, aquest segon acte arriba a Xàtiva, País Valencià. Us deixem a continuació el programa detallat de la jornada:


Etiquetes: ACPV Congrés de cultura catalana

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de