Convocatòria del Premi Ricard Roso de treballs de fi de Grau i fi de MàsterL’objectiu d’aquesta convocatòria és contribuir a l’elaboració de treballs de fi de grau i treballs de fi de màster en l’àmbit de l’arquitectura i de la conservació del nostre patrimoni cultural i arquitectònic que siguen realitzats íntegrament en llengua catalana.

La importància de reconéixer el treball i la trajectòria de personalitats destacades del món de la cultura i l’activisme per la llengua és fonamental per a ACPV. Ricard Roso i Garcia fou membre fundador d’Acció Cultural del País Valencià i professor d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València. El seu llegat, actualment, és administrat per ACPV amb l’objectiu de promoure la nostra llengua i la nostra cultura arreu dels territoris de parla catalana.

En homenatge a la seua memòria, ACPV convoquem a estudiants del grau en Arquitectura i de màsters en àrees relacionades a presentar treballs acadèmics realitzats íntegrament en llengua catalana.

Les candidatures s’han d’adreçar al formulari web que podran trobar en www.acpv.catPremiRicardRoso. Les sol·licituds es poden presentar físicament a la seu de l’entitat, situada a l’edifici Octubre, carrer de Sant Ferran, 12 de València o per correu electrònic en la següent adreça electrònica: premiricardroso@acpv.cat.

L’elecció del treball premiat serà realitzat per un jurat format per dos representants de la Junta Directiva d’ACPV i tres professionals de l’àmbit de l’arquitectura i el patrimoni cultural, triats per ACPV. La resolució de concessió es publicarà en el web de l’entitat i es comunicarà personalment a la persona beneficiària. Les bases de la convocatòria seran publicades en el web de l’entitat esmenada anteriorment.

El premi serà per un import de 1.000 euros per als treballs de fi de grau i 2.000 euros per als de fi de màster, i, si escau, s’hi aplicarà la retenció per IRPF que corresponga d’acord amb la normativa vigent. El premi podrà quedar desert.

Les sol·licituds es poden presentar a partir de l’endemà d’aquesta publicació de la convocatòria, fins a les 23.59 hores del 30 de maig de 2024. Transcorregut el termini, es confirmarà la recepció de les sol·licituds, individualment.

A més a més, hem volgut homenatjar el nostre soci, i presentar el premi,  amb tres conferències a les capitals dels nostres territoris que parlen de temes arquitectònics.

El passat 17 de maig es va fer la presentació dels premis i va tindre lloc la primera de les conferències. Fou en la ETSAV a càrrec de Carmel Gradolí i es va parlar de “Recuperació, restauració i reutilització d’espais industrials”. Podeu veure la conferència completa a continuació:

El passat 22 de maig viatjàrem cap a Barcelona, on vam presentar els premis als estudiants de l’ETSAB. José Maria Bullón, membre de la junta d’ACPV, Alberto Peñin, profe de l’ETSAB i director dels màsters, i Vicent Cassany de l’ETSAV foren els encarregats d’acompanyant el segon conferenciant, Jordi Franquesa. En aquesta ocasió es va parlar del “Rurbanisme, o l’escala menuda de l’urbanisme”, us deixem algunes imatges.

L’última de les conferències tindrà lloc a Mallorca, el pròxim 30 de maig, en Can Alcover. Espai de Cultura, per part de José Luis Baró de la ETSAV on parlarà de “Espai, temps i silenci. Arquitectura i música en l’obra de Mies i Webern”. Us hi esperem!


Per a més informació sobre les bases de la convocatòria, us convidem a visitar el web d’ACPV al següent enllaç: www.acpv.cat/PremiRicardRoso.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de