Crònica: Festes Isabelines a Canet d’En Berenguer, Riola, Llíria i Burjassot.


Festes Isabelines genérica 2024

Canet d’en Berenguer

Canet d’en Berenguer va celebrar les Festes Isabelines el passat 17 de maig. L’acte va girar al voltant del text escrit per la poetessa local Roser Furió amb el lema “Veu de dons a la fresca”. Aquest lema fa referència a les reunions on les veïnes es trobaven a la porta de casa per compartir notícies, històries i confidències. L’esdeveniment destacava el paper de les dones en l’àmbit familiar i subratllava la necessitat de compartir les tasques domèstiques. Integrants del Col·lectiu de Dones de Canet d’en Berenguer van llegir fragments de diversos llibres, mentre la cantautora Anna Zomeño va posar veu i música a la jornada.

Llíria

El passat 24 de maig van tindre lloc al Casal d’ACPV Camp del Túria de Llíria les III Festes Isabelines. Comptarem amb Isabel Agustí, que ens va explicar la figura intel·lectual i literària de Carmelina Sánchez-Cutillas. Posteriorment, va tindre lloc un sopar de germanor, i per finalitzar gaudirem l’actuació de la cantautora GEM.

Riola

El passat divendres 24 de maig també es van celebrar les festes Isabelines a Riola, amb una secció especial de poetes locals, M. José Merino, Marga Sales, Enri Rincón, M. Dolores Martinez, Hortensia Pascual i Joana Navarro. A més, es van llegir poemes d’altres poetes valencianes com Maria Ibars, Carmelina Sánchez-Cutillas, Fina Girbés i alguna més… Gràcies a totes les persones que es llançaven a llegir i interpretar poemes. Finalment gaudirem de l’actuació musical de GEM.

Burjassot

La vetllada del dissabte 25 va començar a les 12:30 h a Ca Bassot amb la presentació del llibre “Més enllà dels murs” de Mercè Climent. Seguidament, vam gaudir del concert de GEM i a les 14 h hi va haver una lectura de poemes. Per acabar, vam gaudir d’un dinar al mateix espai.


Etiquetes: Cuidem la cultura FESTES ISABELINES

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de