Assemblea General Ordinària ACPV 2024Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va celebrar el passat dissabte 8 de juny l’Assemblea General Ordinària anual. L’any passat es va celebrar a la seu de la Fundació  Casal Jaume I Safor-Valldigna a Gandia, i enguany ha tornat a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Durant l’Assemblea, Anna Oliver, presidenta d’ACPV, Anna Gascón, secretària de l’entitat, i el tresorer, van fer balanç de l’any 2023, destacant la realització de més de 700 activitats, tant en la seu de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània com en les delegacions arreu del territori, i l’elaboració d’un Pla Estratègic de l’entitat presentat a València, Castelló, Alacant, Ontinyent, Alcoi, Gandia i Elx. També es van rendir els comptes de l’any i es va fer una valoració positiva d’aquests comparats amb els anys anteriors. 

A més del tancament del passat exercici, es va presentar el projecte d’ACPV per a l’any 2024, que inclou activitats ja tradicionals com les Festes Isabelines o el Correllengua, així com altres més excepcionals emmarcades dins del centenari del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés, destacant l’acte central al Teatre Olympia el passat 27 d’abril, juntament amb la manifestació del 25 d’abril que organitza històricament l’entitat i que enguany va quadruplicar el nombre d’assistents respecte a l’any anterior. També es va destacar el treball de col·laboració social i cohesió amb altres entitats que Acció Cultural fa i pretén continuar fent a fi de fer front a les polítiques regressives del govern valencià i com a exemple de les accions dutes a terme la presidenta Anna Oliver destacà les concentracions realitzades, la recollida de signatures contra la llei educativa que aplegà en qüestió de dies 14.000, la compareixença de l’expert Ximo Dolç a les Corts per a informar contra l’esmentada llei, o la nova campanya de remissió de targetes postals al president de la Generalitat, mostrant el rebuig a les propostes de llei que estan tramitant-se sense la normal participació ciutadana. Així com tota l’àrea de treball que s’està desenvolupant en l’àmbit dels joves amb un programa d’activitats propi, i del lleure en valencià amb l’Escola d’animació, les colònies d’estiu i els escoltes.

Econòmicament, es van presentar els pressupostos previstos per al 2024, amb especial èmfasi en les subvencions proporcionades pel govern valencià a les entitats i associacions i les quals ja advertiren que Acció Cultural del País Valencià no seria beneficiària de cap d’elles.

Anna Oliver va destacar que:  “ACPV realitza cada any una aportació significativa a la societat valenciana mitjançant el pagament de tributs, impostos i cotitzacions a la Seguretat Social. Durant l’any 2023, aquesta aportació va ascendir a 261.969,38 €. 

Aquesta contribució no només sustenta l’estat del benestar, sinó que també implica la contractació d’artistes i professionals així com sous i salaris de personal laboral que treballa per a l’entitat directament o indirectament.

És important destacar que aquesta aportació és una mostra del nostre compromís amb la societat valenciana. No obstant això, considerem injust que se’ns retiren subvencions per motius ideològics. No aspirem que la Generalitat Valenciana ens retorne aquesta contribució, ja que això aniria en contra de l’esperit contributiu del qual ens enorgullim. Ara bé, volem subratllar que les retallades en subvencions a Acció Cultural també tenen un impacte negatiu en la societat valenciana.

Les activitats que organitzem i les iniciatives que promovem beneficien un ampli espectre de la societat, generant ocupació i dinamitzant el sector cultural valencià. Les retallades de subvencions no només ens afecten com a entitat, sinó que també perjudiquen les moltes persones i projectes que depenen del nostre suport.”

Després d’obrir el torn de preguntes i donar tots els punts per aprovats es va finalitzar l’assemblea. 

Acció Cultural continuarà treballant amb dedicació i esperem que els nostres esforços siguen valorats i se’ls done suport  de manera justa.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de