La Flama 2024: del Canigó passant per Castelló i fins a GandiaEl pròxim 23 de juny, la Flama del Canigó es renovarà al cim de la muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribuiran arreu dels territoris seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Aquesta festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, és una festa popular arrelada que té l’element del foc com a símbol preeminent. Enguany, Anna Oliver, presidenta d’Acció Cultural del País Valencià, recollirà i farà arribar la Flama del Canigó a les diferents delegacions territorials.

A les Comarques del nord, enguany com a novetat, el club ciclista Tombatossals de Castelló serà l’encarregat d’arreplegar la flama des del cim del Canigó i baixar-la fins al grau de Castelló per encendre les fogueres de Sant Joan.

El trajecte

Els ciclistes recorreran un total de 418 km des del Canigó, una muntanya emblemàtica dels Pirineus, fins a la platja del Grau de Castelló. Aquest viatge també tindrà una part en què la Flama es transportarà a peu.

Participació

Tens l’oportunitat de participar en aquesta iniciativa recollint la flama en algun dels punts del recorregut. Si personalment, o la teua entitat o associació està interessada, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic castello@acpv.cat.

La Flama passarà també per Benicarló. Es farà una quedada a la Plaça de la Constitució amb la bicicleta per anar a la plaça del MucBe a recollir la Flama i una volta arribe al Bar la Fàbrica gaudirem d’un berenar de Sant Joan.

La Flama del Canigó finalment arribarà des del nord com cada any a la platja de Gandia per encendre les fogueres de Sant Joan a la vora de la mar.

Des de Castelló, la Flama arribarà també al grau de Gandia a les 19:30 h i serà rebuda al passeig marítim amb l’actuació del grup de danses Roda i Volta. A continuació, a les 21 h tindrà lloc la lectura del manifest de La Flama del Canigó 2024 i seguidament l’encesa de la foguera de Sant Joan acompanyada d’un sopar popular.

Per finalitzar l’acte La Societat Excursionista de la Safor, recollirà la Flama des del grau i la traslladarà a l’emblemàtic Molló de la Creu des d’on la Flama del Canigó il·luminarà l’aresta sud.


Etiquetes: ACPV ACTIVITATS ACPV La Flama del Canigó

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de