ACPV veu injustificada la retirada de la placa commemorativa del 33é Aplec Excursionista a Simat de la ValldignaAcció Cultural del País Valencià expressa una preocupació i un rebuig ferms davant la decisió de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna de retirar, sense cap explicació, la placa commemorativa del 33é Aplec Excursionista dels Països Catalans (PPCC). Aquest acte, que no ha sigut consultat ni justificat públicament, representa una manca de respecte envers una iniciativa clau per a la promoció de la cultura i la història del nostre país.

La retirada de la placa no només ofén els organitzadors i els participants de l’esdeveniment, sinó que també ignora la importància de preservar i honorar les nostres tradicions i, per extensió, la nostra identitat. L’Aplec Excursionista dels PPCC celebra l’amor pel territori, la natura i el patrimoni dels Països Catalans, i fomenta la germanor i la col·laboració entre els diversos pobles que en formem part.

Des d’Acció Cultural del País Valencià, demanem a l’Ajuntament de Simat de la Valldigna una explicació clara i transparent sobre les raons de la decisió. Així mateix, instem les autoritats municipals a reconsiderar aquesta acció i a restituir la placa en el lloc original, de manera que es reconega la vàlua de l’aplec i es respecte la voluntat de la ciutadania.

Ens solidaritzem amb totes les persones i entitats afectades per la decisió i reiterem el nostre compromís amb la defensa i la promoció de la cultura i les tradicions del País Valencià. En les pròximes hores, ACPV es posarà en contacte amb la coordinació de l’Aplec i l’antic equip de govern, que decidiren posar la placa per mostrar el seu suport.

Aquest és un desgavell més dels governs de dreta i extrema dreta. Un nou cas de censura, menyspreu i ignomínia, que comencen a ser les senyes d’identitat allà on governen els ultres.


Etiquetes: ACPV

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de