Les II Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez: Explorant les rondalles amb Caterina ValriuEl dimecres 3 de juliol de 2024, el Museu de la Rajoleria de Paiporta va acollir la primera part de les III Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez. A les 19 hores, el Dr. Rafael Beltran, catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de València, va presentar la conferència titulada “Quatre germanes corren igualment…: història d’un grapat d’endevinalles mil·lenàries fins al present”. Beltran va explorar amb profunditat la història i la persistència de les endevinalles en la tradició oral catalana, destacant la seva evolució des de les primeres versions registrades fins al seu paper actual en la cultura popular.

Més tard, a les 22:30, el Jardí del Museu va ser l’escenari de la sessió de narració per a adults titulada “La persistència de les pedres”, presentada per Noemi i Mon. Aquesta emotiva sessió va transportar l’audiència a un món de tradicions rurals i contes, captivant-los amb la seva narrativa vívida i les seves històries enraonades.

Més tard, a les 22:30, el Jardí del Museu va ser l’escenari de la sessió de narració per a adults titulada “La persistència de les pedres”, presentada per Noemi i Mon. Aquesta emotiva sessió va transportar l’audiència a un món de tradicions rurals i comptes, captivant-los amb la seua narrativa vívida i les seues històries enraonades.

Les jornades de divendres 5

El divendres 5 de juliol de 2024, les II Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez van arribar al seu punt àlgid amb la participació de Caterina Valriu, figura destacada en l’estudi de la literatura oral catalana. A les 19 hores, en la sala annexa del Museu de la Rajoleria, Valriu va presentar la conferència titulada “Són sexistes les rondalles? Desmuntem el tòpic!”, abordant de manera crítica i provocadora la percepció de les rondalles com a narratives potencialment sexites.

Posteriorment, a les 22:30, el Jardí del Museu va acollir una sessió de narració per a adults titulada “La filla del carboneret” (i altres rondalles de Mallorca), també a càrrec de Caterina Valriu. En aquesta ocasió, Valriu va captivar l’audiència amb les seues habilitats narratives, portant-los a un viatge immersiu a través de les rondalles mallorquines amb la seua característica passió i expressivitat.

En resum, les III Jornades d’Oralitat Llorenç Giménez van oferir una exploració profunda de la tradició oral catalana, amb dos dies d’activitats enriquidores i emotives que van captivar tant acadèmics com aficionats a la literatura i la cultura popular.


Etiquetes: ACPV actualitat

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de