Acció Cultural del País Valencià denuncia la castellanització i defensa les arrels i la llengua pròpia de Castelló de la Plana


El nom és Castelló de la Plana_acpv


Acció Cultural del País Valencià vol manifestar el seu rebuig a la decisió de modificar la denominació del municipi de Castelló de la Plana, una acció que considerem un atac al valencià i que manca de fonament tant legal com filològic. Aquesta decisió, presa pel govern de PP-VOX, ignora i exclou l’informe elaborat pel Departament de Llengües i Cultures Europees de l’UJI, que qüestiona clarament el canvi proposat.

L’informe de l’UJI posa en evidència els errors greus del document presentat pel govern, el qual contradiu les recomanacions dels experts lingüístics. La negativa de Begoña Carrasco d’incorporar aquest informe demostra una falta de credibilitat i transparència per part del govern municipal.

Recordem la importància de respectar la llei de patrimoni cultural, que protegeix la toponímia com a patrimoni d’interés cultural, així com les recomanacions de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Considerem que el govern de PP i Vox fa una lectura interessada de les recomanacions internacionals, manipulant la informació a favor seu. A més, volem destacar que el decret de canvi de nom de la Generalitat Valenciana exigeix que siga un expert lingüístic qui redacte l’informe, fet que el govern municipal no ha demostrat en cap moment.

D’altra banda, expressem el nostre suport a la societat castellonenca en la seua lluita a favor de la llengua que li és pròpia. És inacceptable que el Partit Popular haja vetat la toponímia d’una de les ciutats més importants del nostre País. Instem a la Generalitat Valenciana a revisar aquesta persecució a la nostra llengua. PP-VOX obvien de manera deliberada i de forma constant la situació sociolingüística de minorització del valencià. Amb usos socials baixos i un terç d’exposició pública la llengua dels valencians està en una situació de risc de desaparició greu.

Acció Cultural del País Valencià es mantindrà ferma en la defensa de la nostra llengua, cultura i reafirmarem el nostre compromís amb un País Valencià més just i respectuós amb el seu patrimoni cultural i la dignitat de les persones que tenim dret a sentir la normalització total de la nostra llengua.


Etiquetes: ACPV Castelló de la Plana

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de