Comença el Correllengua 2011 a Gandia



La XVI edició del Correllengua al País Valencià ret  homenatge a Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner en el centenari del seu naixement.

Tant Enric Valor com Manuel Sanchis Guarner feren una importantíssima labor en favor de la divulgació de la llengua catalana —i del seu estudi, els dos eren “gramàtics”—; dos ciutadans ben conscients que, només amb la conservació de la llengua pròpia, els valencians podríem mantenir-nos lleials a la nostra personalitat com a poble, ja que consideraven l’alt valor identitari que l’ús d’aquesta du implícit; el valuós secret de la continuïtat.

El dissabte 24 de setembre a Gandia començaran els actes de la XVIena edició del Correllengua.

A  partir de les 19h podrem gaudir a la Plaça del Rei en Jaume I de la Trobada de Cultura Popular a càrrec de laColla de Dimonis Fem Fredat de Simat, Dolçainers i Tabaleters de la Safor, Ball de nanos del grup de danses Roís de Corella, Grup de dansaires Uxiola de Pego, La Muixeranga de la Safor, La Muixeranga de Cullera, Grup de Dansa Popular Roda i Volta i la  Xaranga 2×4.

A continuació es procedirà a la tradicional Cercavila pel centre de la ciutat fins a la Plaça del Prado, on l’escriptorJosep Piera llegirà el Manifest d’aquesta edició.

La jornada acabarà amb un sopar de germanor a la mateixa Plaça i amb l’actuació dels grups:  Xerinola, King Kong Boy, Desgavell i Eina.

Més informació: www.fundaciocasal.blogspot.com

Levante-emv: Gandia encén la Flama


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de