Competicions d’Scrabble al Port de Sagunt i Castelló



El pròxim 26 de març el Palau de la Festa de Castelló acollirà el VII campionat d’Scrabble escolar en valencià de les comarques de Castelló.

A més, enguany, com a novetat, també tindrà lloc el I campionat de comarques de València, en Sagunt, el dia 25 de març a les 9:30 h en l’IES número 5 de Port de Sagunt.

L’Scrabble és un joc de taula clàssic que consisteix a formar paraules sobre un tauler utilitzant peces amb lletres. Cada jugador ha de treure unes quantes peces a l’atzar i, a partir d’aquestes, ha de formar paraules que encaixen sobre el tauler. Les paraules han d’estar disposades en sentit horitzontal o vertical i han de connectar amb altres paraules ja existents en el tauler.

Cada lletra té un valor en punts, i els punts de cada paraula se sumen per a determinar la puntuació del jugador. El jugador que acumula més punts al final del joc és el guanyador.

L’Scrabble és un joc que fomenta la creativitat, l’habilitat lingüística i la planificació estratègica, i és popular tant entre els nens com entre els adults. Hi ha versions del joc adaptades a diferents idiomes, en aquest cas es realitza en valencià i també s’organitzen competicions a escala mundial.

En el campionat hi participaran més de 300 alumnes de deu centres de secundària de les comarques de Castelló i del Camp de Morvedre. Aquest campionat és organitzat pel Club d’Scrabble Castelló i Comarques i la FISC, Federació Internacional d’Scrabble en Català, i en la qual col·laboren l’AVL, l’Ajuntament de Castelló i Acció Cultural del País Valencià.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de