Monitor/a d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil (València – Intensiu juliol)

 

MATRÍCULA OBERTA

Aquest curs capacita per desenvolupar activitats educatives i d’oci en el temps lliure amb infants i joves. Permet l’obtenció del títol corresponent expedit per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ-Generalitat Jove).

Curs impartit en valencià

Incorporació a la borsa de treball d’ACPV

MATRÍCULA OBERTA

Curs MATL Intensiu – València

Del  10  al 24 de juliol de 2024

De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 h. i de 15:00 a 20:00 h.

València – INTENSIU JULIOL

Data d’inici: 10 de juliol de 2024

Data de finalització:  24 de juliol de 2024

Data límit per la inscripció: 3 de juliol de 2024

L’horari: De dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 h i de 15:00 a 20:00 h.

Lloc: Octubre Centre de Cultura Contemporània – Carrer Sant Ferran, 12, València

Preu socis/sòcies: 175€ – Preu no socis/sòcies: 185 €
Consulteu la possibilitat de fraccionar el pagament en terminis al correu escolaanimacio@acpv.cat – o al 96 315 77 99

Instruccions per a  la inscripció Curs MATL

IMPORTANT!

1. IMPORTANT!–En primer lloc heu de fer un ingrés al banc:

Ingrés no socis/sòcies: 185€ (consulteu fraccionar el pagament en terminis al correu escolaanimacio@acpv.cat)

 Ingrés socis/sòcies: 175€

– Número de compte corrent: ES48 2100 0700 1202 0029 4927 de “La Caixa”

CONCEPTE: Escola Animació (Nom + MATL València Intensiu 2)

BENIFICIARI: Acció Cultural del PV

2.  DESPRÉS HEU D’OMPLIR EL FORMULARI QUE HI HA MÉS AVALL A LA PÀGINA 
– El rebut de pagament s’adjuntarà al formulari en el mateix moment de la inscripció, sinó, no es formalitzarà la matrícula del curs i, per tant, no en quedarà reservada la plaça.
– Una vegada envieu la inscripció, rebreu un correu amb les dades de la vostra inscripció. Si no rebeu aquest correu torneu a enviar el formulari o contacteu amb nosaltres.
– La plaça no està confirmada fins que no tingueu el correu de confirmació una vegada tanquem el període de matrícula.
– Canviar o anul·lar la matrícula: si voleu anul·lar la matrícula, s’haurà de fer sempre abans del tancament de la matrícula. Si no és així, no farem la devolució de l’import.
– En tancar el període de matrícula, l’Escola el dret d’anul·lar els cursos, si no hi ha un mínim d’alumnes. En aquest cas us oferirem un canvi per un altra modalitat o la devolució de l’import de la matrícula.

 

Si teniu dubtes envieu-nos un correu electrònic amb les vostres dades a escolaanimacio@acpv.cat

Arxius PDF, JPG i DOC

Important

Abans d'enviar la inscripció del curs assegureu-vos que la vostra adreça electrònica estiga ben escrita al formulari. Una vegada l'envieu, us arribarà un correu a la vostra adreça amb la inscripció (pot tardar uns minuts). Si no hi heu rebut res, la inscripció no s'ha enviat correctament i l'Escola d'Animació no haurà rebut la vostra inscripció.
Assegureu-vos que teniu el correu. Gràcies.

De conformitat amb el que disposa l’article 5 de la LO 15/1999, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, s’informa a les persones que marquen la casella "Rebre informació", que les dades facilitades seran incorporades a un fitxer, comunicat al Registre General de Protecció de Dades, amb la finalitat de poder satisfer la sol·licitud i enviar informació general sobre ACPV. En marcar aquesta casella, dóna el seu consentiment exprés per al tractament de les dades personals per a les finalitats indicades.

En enviar el formulari accepteu les condicions especificades

Monitor/a d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil

QUÈ ÉS?
Entenem l’educació en el temps lliure eixe conjunt d’activitats educatives que prestem en un entorn complementari a l’escola i la família. Aquest curs té com a principal objectiu la capacitació dels i les participants en l’organització, dinamització i avaluació d’activitats en el temps lliure educatiu, dirigides a l’infància i el jovent. L’alumnat aprendrà a implementar aquestes activitats des de les tècniques d’animació grupal i des de l’animació sociocultural i sempre en el marc de la programació general d’una organització i posant l’accent en l’educació en valors i donant una importància central a la seguretat i a la prevenció de riscos.

 

A QUI VA DIRIGIT?
Aquest curs es dirigeix a totes aquelles persones interessades en realitzar les funcions que s’atribueixen al monitoratge d’infants i joves, mitjançant la seua participació, voluntària o remunerada, en projectes d’educació en el temps lliure.

 

QUINA DURACIÓ I ESTRUCTURA TÉ?
Els curs MATL té una duració de 310 hores i es divideix en dues etapes, una part lectiva i altra pràctica:

 1. ETAPA LECTIVA: 150 hores
  Formació presencial: 100 hores
  Aquesta part es desenvolupa al Centre Octubre consistent en sessions de formació impartides pel claustre de professors i professores de l’Escola d’animació d’Acció Cultural.Formació a distància: 50 hores
  Aquesta formació es desenvolupa mitjançant dos tipus d’activitats:
  Activitats on-line durant, ja siga durant la formació presencial o des de casa, i el treball pròpi de redacció de la memòria.
 2. ETAPA PRÀCTICA: 160 hores
  Aquesta etapa es realitza mitjançant la realització de pràctiques formatives en un projecte d’educació en el temps lliure. Aquesta etapa es pot desenvolupar en
  alguna entitat proposada per l’alumnat o podràn escollir de la oferta de projectes de l’Escola ACPV.

 

QUÈ ANEM A APRENDRE?
El temari d’aquest curs ve determinat pels continguts del quatre mòduls que s’incloguen en el curriculum acadèmic i que estan establits al Annex I del Rea Decret 1537/201:

MÒDUL 1 – MF 1866_2: Activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil
MÒDUL 2 – MF 1867_2: Processos grupals i educatius en el temps lliure infantil i juvenil
MÒDUL 3 – MF 1868_2: Tècniques i recursos d’animació en activitats de temps lliure

 

COM ENS AVALUARÀN?
L’escola ACPV té desenvolupat un sistema d’avaluació continua basat en exercicis i dinàmiques, tant individuals com grupals, amb les que l’alumnat podrà comprovar la seua evolució educativa i comprovar si està adquirint les competències necessàries per superar el curs i obtindre la titulació que demostra l’adquisició de capacitats. Tanmateix durant el desenvolupament del curs podreu avaluar al professorat i anar millorant els curs segons aquest es desenvolupa.

 

QUINA TITULACIÓ OBTINDRÉ?
Una vegada superades les dues etapes i lliurada la memòria i una avaluació favorable per part del claustre del professorat dona l’accés al diploma de Monitor/a d’activitats d’educació en el temps lliure infantil i juvenil que expedeix l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ-Generalitat Jove)

 

CONDICIONS
Cal tenir 16 anys complerts a l’inici del curs.
L’assistència a totes les sessions presencials és obligatòria. L’absència a més de
16 hores de l’etapa lectiva suposa l’exclusió de l’avaluació i per tant, la impossibilitat de superar l’etapa lectiva.

L’alumnat disposarà d’un any i mig (18 mesos) des de la superació de l’etapa lectiva per completar la resta de l’acció formativa. Per tant, caldrà lliurar la memòria de pràctiques dins d’aquest període.

L’alumnat pot anul·lar la matricula fins 7 dies abans de l’inici del curs i se li tornarà el 75% de l’import. Després ja no es tornarà cap import, excepte si és per causa mèdica documentalment justificada. En qualsevol cas, una vegada iniciat el curs no es retornarà l’import, en cap cas.