2.000 persones, entre infants i adults, es van aplegar en el Correllengua 2013 a CastellóPel matí, la Flama va recórrer 11 col.legis més de la ciutat, i a la vesprada va desfilar pels carrers del centre, acompanyada per diferents AMPAs i entitats

Divendres 27 de setembre era el dia gros del Correllengua a la ciutat de Castelló. Als 10 col.legis que la Flama havia visitat ja el dia anterior, es van afegir ara els centres Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Herrero, Censal, Carles Salvador, Pintor Castell, Antoni Armelles, Bernat Artola, Jaume I , Vicent Artero i Benadressa. A aquests 21 centres s’afegiran proper dimarts, 1 d’octubre, per la vesprada, les 4 escoles del Grau: Elcano, la Marina, l’Illa i el Pinar.

 

A la vesprada, a les 19 hores, va tenir lloc a l’institut Sos Baynat la lectura del Manifest a càrrec dels alumnes del centre, i a les 19:30 va començar la cercavila acompayant la Flama, a la qual s’anaven sumant al llarg del recorregut les diferents entitats adherides, moltes d’elles amb una representació més que nombrosa: Castelló per la Llengua, l’AMPA del Lluís Revest, les escoles infantils la Lluna i la de la UJI, les AMPAs dels col.legis Isabel Ferrer i Soler i Godes, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, el STEPV-Intersindical valenciana, ERPV, l’AMPA de Blasco Ibàñez, el Centre Excursionista, EUPV, CCOO, l’AMPA de Blasco Ibañez, Compromís, l’AMPA de Censal, el PSOE i representants dels instituts Francesc Ribalta i Vicent Castell. Durant tota la cercavila, el grup de dimonis Botafocs va anar acompanyant amb el seu foc el lliurament de la Flama entre grup i grup.

En arribar davant l’estàtua de Jaume I, el delegat d’Acció Cultural, Antoni Royo, va fer pública l’adhesió dels organitzadors a l’acte convocat a la amteixa hora a Almenara en solidaritat amb Carles Mateu; l’adhesió va se rebuda amb un fort aplaudiment per part dels asistents. A continuació, Xavier Andrés, exdelegat de Canal 9 a Castelló, en nom de le persones represaliades per l’ERO de RTVV, va llegir el Manifest del Correllengua 2013. I posterioment, es va passar a les ofrenes de totes les entitats participants a la figura de Jaume I i a la senyera quatribarrada que envoltava el pedestal.

L’acte va finalitzar amb la interpretació dela Muixeranga a càrrec de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, i amb un remat de foc a càrrc de la gent de Botafocs.


Etiquetes: correllengua correllengua 2013 Salvador Espriu Vicent Andrés Estellés

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de