Aquest divendres, el Correllengua 2014 recorrerà els carrers de CastellóPrèviament, els dies 2 i 3, la Flama de la Llengua visitarà 26 centres educatius de la ciutat

Un any més, el Correllengua torna a recorrer els carrers i els centres educatius de les nostres ciutats. Si passat divendres s’iniciaven els actes a Vila-real, dimarts 30 la Flama de la Llengua visitarà l’escola Santa Àguedaa de Benicàssim, i dimecres recorrerà els diferents centres educatius de Vila-real, en horari de matí i vesprada. I els dies 2 i 3 visitarà les escoles de Castelló.

 

El dia 2 un equip visitarà els col.legis Mestre Canós, Exèrcit, Isidor Andrés, Joan Ripollés i Gregal, mentre l’altre recorrerà els centres Soler i Godes, Blasco Ibàñez, Sant Agustí, Castell Vell, i Isabel Ferrer. I divendres 3 els dos equips, pel matí, visitaran els centres Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Herrero, Censal i Carles Salvador; i Pintor Castell, Antoni Armelles, Bernat Artola, Jaume I, Vicent Artero i Benadressa. I per la vesprada visitaran els centres del Grau, Elcano, La Marina, L’Illa i El Pinar.

A les 19 hores, a l’Institut Sos Baynat, es llegirà el Manifest del Correllengua 2014, amb la presència d’alumnes d’aquest i els altres centres de Secundària de la ciutat. I a les 19:30, eixirà la cercavila des d’aquest centre, amb la Flama per la Llengua, acompanyada dels dimonis de Botafocs, i recorrerà els carrers Moncofa, Rafalafena, Maria Agustina, comte Pestagua, Clavé, Enmig, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla i avinguda del Rei, fins arribar a l’estàtua de Jaume I. Al llarg d’aquest recorregut agafaran la torxa representants de Castelló per la Llengua, l’AMPA del Lluís Revest, l’escola La Lluna, l’Escola Infantil de la UJI, el STEPV, ERPV, l’AMPA de l’Isabel Ferrer, el Centre Excursionista, EUPV,  CCOO, l’AMPA de l’Herrero, l’AMPA de Blasco Ibàñez, Compromís, l’AMPA del Censal, el grup municipal socialista i alumnes i professors dels instituts Francesc Ribalta i Vicent Castell.

En arribar a l’estàtua de Jaume I, les diferents entitats duran a terme les ofrenes en homenatge al rei i a la llengua que ens va dur, i posteriorment llegiran el Manifest del Correllengua 2014 les representants de la Muixeranga de Castelló, que és l’entitat homenatjada enguany, acompanyats de la Colla de Dolçainers i Tabaleters, que interpretaran diferents peces musicals, finalitzant amb els acords de la Muixeranga.


Etiquetes: correllengua correllengua 2014 Joan Roís de Corella Joan Vinyoli

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de