Acció Cultural es manté a l’expectativa davant l’actitud lingüística del Vila-real CF demà dissabte


logo-acpv-roig

L’anunci que demà dissabte la megafonia del camp torne a ser en valencià significaria una primera resposta positiva a la petició d’ACPV i els socis del club

Tradicionalment, la relació del Vila-real CF amb la llengua del país havia estat respectuosa. Però dos fets han vingut a enterbolir innecessàriament aquesta relació: que la megafonia del camp trencara la seua tradició d’usar habitualment el valencià, i el canvi de nom de l’antic estadi del Madrigal a “Estadio de la Cerámica” (enlloc del que seria més coherent atenent a la realitat social i lingüística de la població, això és, “Estadi de la Ceràmica”). Aquests fets han provocat que nombrosos socis del Club i de la nostra entitat mostraren en públic i en privat el seu disgust.

Acció Cultural, recollint el malestar ciutadà, va anunciar fa uns dies la preparació d’una campanya per aconseguir que el valencià tornara a ser la llengua habitual de la megafonia al camp, com, insistim, ha estat sempre la tradició. Però l’anunci de la directiva del Club de fer un pas enrera en aquella desafortunada decisió i recuperar la llengua dels valencians com a llengua al camp significaria un principi de solució positiva.

Per això, Acció Cultural estarà atenta a la confirmació que l’anunci de correcció de la directiva es compleix i, en funció de si això es confirma, decidirà o no futures accions, tenint en compte que encara restaria per resoldre la qüestió de la valencianització del nom de l’estadi.

Així mateix, ACPV demana als seus socis, amics i simpatitzants que seguesquen atentament l’evolució dels fets i mantinguen la mateixa preocupació i compromís amb la llengua i la cultura que han mantingut fins ara, perquè, com s’està veient, junts podem guanyar en eficàcia i capacitat de resposta.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de