Acció Cultural acompanya demà Òmnium Cultural en la manifestació a Madrid pels Drets fonamentals, una justícia justa, la llibertat i el diàleg



Demà, dissabte 16 de març, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) estarà representada a Madrid, en la manifestació que recorrerà el centre de Madrid, acompanyant Òmnium Cultural, associació germana amb la qual forma part, junt amb Obra Cultural Balear, de la Federació Llull.

ACPV ha mostrat en diferents ocasions la seua preocupació per l’erosió de la democràcia entesa com a respecte a la pluralitat i als drets civils. En aquest sentit, denunciem l’empresonament dels presidents de dues associacions que han exercit el seu dret de manifestació, dels membres d’un govern autonòmic elegit democràticament i de la presidenta d’un parlament, per la senzilla raó d’haver organitzat un referèndum, així com el seu manteniment en presó preventiva de manera absolutament injustificada.

Hi ha moltes veus que han qüestionat aquest mal ús de la presó preventiva, i d’unes acusacions fiscals que hauran de demostrar la base i la prova factual en què se sustenten, des de la perspectiva estrictament jurídica i no política. Els fets són alarmants, perquè estableixen un precedent perillós, tant per a la llibertat de manifestació i de reunió, com pel que fa al respecte a l’opinió democràtica de la ciutadania: cal recordar que estem parlant de la majoria absoluta d’un parlament, màxima expressió de la voluntat sobirana del poble en una democràcia homologada.

Des del punt de vista d’ACPV, un conflicte polític d’aquestes característiques i dimensions, només té solució per la via del diàleg. La repressió i la judicialització no només són falses solucions, sinó que tindran –tenen ja- un efecte contraproduent, d’accentuació del problema.

Per això, atenent a aquesta opinió reiteradament manifestada per la nostra entitat i a la nostra coneguda trajectòria de defensa dels drets civils (en tantes ocasions en què aquests s’han vist vulnerats al País Valencià, com per exemple durant la manifestació del 9 d’octubre de 2017), Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha decidit acompanyar Òmnium Cultural demà a Madrid. Com a gest per exigir l’alliberament de Jordi Cuixart i de la resta de líders socials i polítics catalans empresonats; com a expressió de la nostra aposta decidida pel diàleg i pel respecte a la voluntat democràtica de la ciutadania de Catalunya (i el fet d’haver de demanar-ho ja expressa la gravetat de la situació); i com a expressió de solidaritat amb la nostra entitat germana, responsable només de treballar per la llengua, la cultura, el país i els drets civils.


Etiquetes: ACPV Federacio Llull manifestacio OCB Òmnium

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de