Presentem el projecte de Llei d’Igualtat Lingüística a AlacantEl dimecres 3 d’abril vam presentar el projecte de Llei d’Igualtat Lingüística a Alacant, en un acte celebrat a la Seu Universitària presentat per Marinela Garcia, de la Junta Directiva d’ACPV, en el qual van prendre la paraula Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d’Alacant; Francesc tècnic lingüístic del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, membre de la Secció de Política Lingüística d’ACPV i coautor del projecte de Llei; i Alfons Esteve, cap del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, membre de la Secció de Política Lingüística d’ACPV i coautor del projecte de llei.

L’acte va comptar amb una àmplia representació política, ja que la voluntat d’ACPV és que els partits incloguen la proposta en els respectius programes electorals com una mesura de consens i positiva per a continuar avançant en favor de la llengua.

ACPV va fer pública per primera vegada la proposta d’una Llei d’Igualtat Lingüística l’any 2015, i des d’aleshores la proposta ha sumat un consens creixent entre els actors que treballem per la llengua, associacions, sindicats i partits. Ara ACPV entén que ha arribat el moment de posar sobre la taula un text complet del que podria ser la Llei com a punt de partida del que hauria de conduir, en la propera legislatura, a la seua tramitació i aprovació parlamentàries. La nostra entitat continuarà treballant per a fer-ho possible, des de la creació de consensos i l’actitud propositiva com a principis de treball.


Etiquetes: ACPV Alacant igualtat lingüística política lingüística

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de