El cicle ‘Un país de ciutats’ reflexiona sobre el paper de les ciutats en el context social i polític actualLa primera de les quatre conferències que articulen el cicle “Un país de ciutats” va tindre lloc ahir al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi. Conduït per la periodista Jésica Sempere, l’acte comptà amb les intervencions de Joan Romero, catedràtic en Geografia a la Universitat de València, Antoni Francés, alcalde de la capital de l’Alcoià, i Toni Gisbert, secretari de l’entitat ACPV.

Durant el col·loqui, es proposaren interessants reflexions amb l’objectiu d’assolir un projecte de País Valencià on els eixos de progrés, modernitat i articulació esdevenen essencials. Sens dubte, la construcció d’aquesta alternativa s’ha de fer amb vocació d’atényer majories socials.

Pròxims debats

El segon debat tindrà lloc el pròxim dijous 14 de novembre. Comptarà amb l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i el professor d’Economia Urbana i Regional, ja retirat, Josep Sorribes, com a convidats. La periodista Marta Rosella Gisbert serà l’encarregada de moderar l’acte, que versarà sobre el paper de les hegemonies electorals i socials per a construir un model de ciutat amable i inclusiu.

La tercera setmana, Isabel Lozano, regidora de l’ajuntament de València, i la sociòloga Sandra Obiol, delegada d’ACPV a Alcoi fins a l’any 2011, seran les encarregades de debatre sobre com “Conviure des del respecte a la pluralitat: la cultura de la coalició i la col·laboració”. El periodista Pau Sellés moderarà la taula.

Per últim, el professor d’Economia de la Universitat de València i expert en economia de la cultura i el turisme, Pau Rausell, i l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, tancaran aquest cicle de debats, reflexionant en veu alta sobre el tema “Cultura, política de valors i comarques centrals”. La periodista Maribel Vicedo conduirà aquest acte.

Els debats tindran lloc els quatre dijous de novembre, al Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi (Vistabella, 8), a les 19 hores. L’accés és lliure fins a completar aforament.

CONSULTA ACÍ EL PROGRAMA COMPLET DEL CICLE “UN PAÍS DE CIUTATS”


Etiquetes: Alcoi Centre Ovidi Montllor Un país de ciutats

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació