El cicle ‘Un país de ciutats’ reflexiona al voltant de les hegemonies com a eina per a construir models de ciutats amables i inclusives



L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el professor d’Economia Urbana i Regional, ja retirat, Josep Sorribes van protagonitzar ahir al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi el segon debat del cicle “Un país de ciutats”.

El debat versava al voltant de les hegemonies electorals i socials, i les vies per a construir models de ciutats amables i inclusius mitjançant la suma de majories. La periodista Marta Rosella Gisbert va moderar l’acte.

Gómez emfatitzà la importància de fer polítiques valentes des dels ajuntaments, així com generar consciència crítica en la societat. Sorribes, per la seua banda, destacà la importància de la cooperació entre ciutats. Segons indicà, cal traspassar la mirada exclusivament localista i, així, aplicar una perspectiva de país a l’hora de governar.

El pròxim dijous, 21 de novembre, serà el torn de la regidora de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano i la sociòloga Sandra Obiol. Les dos ponents parlaran sobre com “Conviure des del respecte a la pluralitat: la cultura de la coalició i la col·laboració”.

Isabel Lozano és llicenciada en Psicologia i Comunicació Audiovisual i Màster en Igualtat i Polítiques de Gènere. Aquesta és la seua segona legislatura com a regidora. Actualment és la Coordinadora de l’Àrea de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de València, amb un govern en coalició entre Compromís i PSPV-PSOE. Sandra Obiol és llicenciada en Sociologia i Doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professora en la Facultat de Ciències Socials de la UV i membre dels grups d’investigació IPRODES i Copolis. És també la cap de llista de Guanyar Alcoi i fins a l’any 2011 va ser coordinadora del Centre Ovidi Montllor d’Alcoi. El debat el moderarà el periodista Pau Sellés.


Etiquetes: Centre Ovidi Montllor Un país de ciutats

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de