Martí Domínguez presenta ‘L’esperit del temps’ el pròxim 10 de desembreL’esperit del temps, l’autor ens presenta unes falses memòries d’un científic que va col·laborar activament en la política racial dels nazis.

Martí Domínguez, escriptor i professor de periodisme a la Universitat de València, visitarà l’Octubre Centre de Cultura Contemporània per a presentar la seua darrera obra, L’esperit del temps, una novel·la que reflexiona sobre les foscors més inquietants de la naturalesa humana. L’acte, que tindrà lloc el pròxim dimarts 10 de desembre, estarà conduït per la periodista Reis Juan.

Martí Domínguez és un dels grans autors en llengua catalana d’aquesta època. Les seves novel·les sempre són d’idees, ambicioses, la majoria lligades a preocupacions de caràcter humanístic, ètic, que en la ficció s’esdevenen en èpoques ben diferents, però que remeten tothora al moment en què s’escriuen. En la literatura de Domínguez hi ha preocupacions recurrents: la idea controvertida del progrés de l’espècie humana, el paper social de la ciència, l’interès pels règims autoritaris… 

Ara ha publicat una altra novel·la de pensament, L’esperit del temps (Proa), on se situa a Alemanya i Àustria, amb l’arribada del nazisme, i mostra com la comunitat científica (exceptuant-ne els que eren jueus, que van ser eliminats) va fonamentar els principis de la política racial i d’extermini del nazisme.”.

Vilaweb (9/9/2019)


Etiquetes: Espai Ciència Martí Domínguez

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de