ACPV presenta la campanya d’activisme lingüístic ‘Tenim Drets’Acció Cultural del País Valencià presenta la campanya i el portal web Tenim Drets a diverses ciutats. El primer acte tindrà lloc a la localitat de Sueca (Ribera Baixa), seguit per València el pròxim 17 de desembre i Xàtiva el 19.

Tenim Drets és una campanya d’activisme per avançar cap a la igualtat, un instrument per a passar de les paraules als fets i ajudar a denunciar els casos de discriminació lingüística  davant diferents administracions d’una forma efectiva.

Toni Gisbert, secretari d’ACPV, presentarà els diferents actes, que comptaran en alguns casos amb la participació dels experts lingüistes Alfons i Francesc Esteve. Tenim Drets recull tot un seguit de recursos, informació i material d’assessorament per a viure plenament en valencià, i aprofitar al màxim el marc legal de què disposem. Només així, coneixent-lo i aplicant-lo, s’hi pot ampliar. 

Considerem essencial comptar amb la col·laboració de totes aquelles persones, col·lectius, entitats i grups socials sensibilitzats per revertir la situació de desigualtat que pateix la nostra llengua. Tan sols amb la vostra ajuda passarem de ser “valencianocallants” a valencianoparlants.

 

Presentació a València

L’acte de presentació a València, programat per al pròxim dimarts 17 de desembre a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània comptarà amb les intervencions d’Alfons Esteve, cap del Servei de Política Lingüística de la UV i autor de la guia de drets lingüístics, i de Katia Uchán, responsable de l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana. A més a més, alguns testimonis relataran en primera persona casos reals de discriminació lingüística.

 


Etiquetes: Discriminació Lingüística Drets lingüístics Tenim Drets

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de