Vila-real commemora la Crema de la ciutat durant la Guerra de SuccessióUna marxa cívica i la parada històrica a càrrec de Miquelets del Regne de València commemoren, un any més, la Crema de Vila-real el 12 de gener de 1706. L’acte tindrà lloc el pròxim 11 de gener, a les 19h.

Aquesta efemèride recorda l’impacte local d’un des episodis més tristos viscuts pels vila-realencs i, sobretot, les conseqüències directes que va tenir: més de 250 morts, a una població d’uns tres milers d’habitants. L’acte ha estat organitzat per l’Associació Cultural “Socarrats” i Acció Cultural del País Valencià, i compta amb la col·laboració de les regidories de Tradicions i de Normalització Lingüística i la Generalitat Valenciana.

La comitiva iniciarà la marxa des de la seu de l’Associació Socarrats (C/ Sarthou, 38) i recorrerà l’avinguda del Cedre, el C/ de Pere III, C/ Major Sant Jaume, la plaça de la Vila, Major Sant Domènec i Lluís Vives fins a arribar a la Torre Motxa, on tindran lloc els parlaments institucionals.


Etiquetes: ACPV Castelló Guerra de Successió

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació