Els Debats per la vida s’inicien a València amb la presentació de ‘Guillem’, de Núria CadenesEl cicle de Debats per la Vida, emmarcat dins de la programació d’actes del projecte La lluita continua, arriba a València amb la presentació del llibre de Núria Cadenes ‘Guillem’. L’acte tindrà lloc el pròxim dimecres 4 de març a l’Octubre CCC.

Al debat-presentació hi participarà també Guillem Agulló i Betlem Agulló (pare i germana de Guillem Agulló i Salvador), el periodista Miquel Ramos i el productor de la pel·lícula ‘La Mort de Guillem’ Rafa Molés, per parlar de la necessitat de preservar la memòria a través de la literatura i el cinema. Una memòria imprescindible per combatre el feixisme.

L’entrada serà lliure sense reserva i l’aforament limitat. Si vas participar al Verkami, pots recollir el teu llibre en persona el dia del debat.

DIMECRES 4 DE MARÇ – 19H
OCTUBRE CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA – VALÈNCIA
Organitza: Amsterdam Llibres i Acció Cultural del País Valencià


‘GUILLEM’

Guillem Agulló i Salvador va ser assassinat a Montanejos (Alt Millars) la matinada de l’11 d’abril del 1993. Era nedador. Antifeixista. Antiracista. Independentista. Tenia divuit anys.El cas va sotragar i marcar una generació sencera de joves. Guillem Agulló ha esdevingut un símbol de llibertat. L’assassinat de Guillem Agulló és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial, i amb la vergonyosa complicitat d’una premsa capaç de manipular la realitat fins a l’extrem de presentar la víctima com a botxí. Aquesta novel·la documental ens submergeix en una València amb urpes,“on les hòsties volen com si fossin part del decorat”, i denuncia l’intent de soterrar viva una família. Assetjant-los. Calumniant-los. Posant-los a la diana del seu odi amb pintades als carrers i pancartes de «Guillem, jódete» als estadis de futbol. No ho van aconseguir. Núria Cadenes, amb un estil depurat i contingut, s’ha immers en el sumari del cas, en els diaris de l’època, en els records de la família i amics del Guillem i fins i tot en el seu propi passat per mesurar la distància que hi ha entre la paraula injustícia i la paraula dignitat. Ni oblit ni perdó.


Etiquetes: Debats per la vida Guillem Agulló La lluita continua Núria Cadenes

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de