Martí Domínguez – L’esperit del tempsL’escriptor Martí Domínguez recita un fragment de la seua obra L’esperit del temps (Proa Edicions, 2019). Aquesta acció s’emmarca en la campanya #CuidemLaCultura que, entre altres sectors, pretén visibilitzar la literatura i els autors que conreen la nostra llengua.

L’esperit del temps, l’autor ens presenta unes falses memòries d’un científic que va col·laborar activament en la política racial dels nazis. La novel·la reflexiona sobre les foscors més inquietants de la naturalesa humana. Situada a Alemanya i Àustria, mostra com la comunitat científica (exceptuant-ne els que eren jueus, que van ser eliminats) va fonamentar els principis de la política racial i d’extermini del nazisme.

Sobre l’autor

Martí Domínguez, escriptor i professor de periodisme a la Universitat de València, és un dels grans autors en llengua catalana d’aquesta època. Les seues novel·les sempre són d’idees, ambicioses, la majoria lligades a preocupacions de caràcter humanístic, ètic, que en la ficció s’esdevenen en èpoques ben diferents, però que remeten tothora al moment en què s’escriuen. En la literatura de Domínguez hi ha preocupacions recurrents: la idea controvertida del progrés de l’espècie humana, el paper social de la ciència, l’interès pels règims autoritaris… 


Etiquetes: Cuidem la cultura literatura Martí Domínguez

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de