Antoni Royo presenta el llibre ‘Pel meu país’ a Castelló de la PlanaEl llibre Pel meu país, memòries d’Antoni Royo Pérez, es presentarà el dimarts 15 de setembre del 2020, a les 19 h, al saló d’actes del Menador, espai cultural de Castelló de la Plana. L’autor, que utilitza el pseudònim literari de Jordi Querol, ha estat durant quaranta-dos anys el delegat d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló.

L’obra, editada per Onada Edicions, serà glossada pel sociolingüista Vicent Pitarch i per la pedagoga Ali Brancal. En un volum de 800 pàgines, l’autor recull moltes històries no escrites del postfranquisme i de la transició a la Plana de Castelló, i a la resta de les comarques del nord del País Valencià. Per a narrar els fets, Antoni Royo combina la documentació amb els records i els punts de vista subjectius, seguint la forma literària de l’assaig. Per primera vegada, per exemple, es conta en un llibre la intrahistòria del nacionalisme valencià al Castelló dels anys 60, dels Aplecs de la Plana, dels partits polítics castellonencs en la clandestinitat i de la vida cultural dels anys 70 i 80.

El llibre Pel meu país, d’Antoni Royo, aporta moltes informacions desconegudes o poc divulgades sobre una àmplia galeria de personalitats del País Valencià del segle XX, com ara Eliseu Climent, Joan Fuster, Joan Francesc Mira, Miquel Peris i Segarra, Vicent Pitarch o Matilde Salvador. L’acte de presentació de les memòries d’Antoni Royo té la col·laboració d‘Acció Cultural, d’Escola Valenciana i de la Plataforma per la Llengua, a més del Menador, espai cultural.


Etiquetes: ACPV Castelló Antoni Royo El Menador literatura Pel meu país

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de