Antoni Royo presenta el llibre ‘Pel meu país’ a la Vall d’UixóEl llibre Pel meu país, memòries d’Antoni Royo Pérez, es presentarà el dijous 8 d’octubre del 2020, a les 19 h, a la Biblioteca Municipal de la Vall d’Uixó. L’autor, que utilitza el pseudònim literari de Jordi Querol. ha estat durant quaranta-dos anys el delegat d’Acció Cultural del País Valencià a Castelló.

L’obra, editada per Onada Edicions, serà glossada per Teresa Castelló, membre d’ACPV. En un volum de 800 pàgines, l’autor recull moltes històries no escrites del postfranquisme i de la transició a la Plana de Castelló, i a la resta de les comarques del nord del País Valencià. Per a narrar els fets, Antoni Royo combina la documentació amb els records i els punts de vista subjectius, seguint la forma literària de l’assaig. Per primera vegada, per exemple, es conta en un llibre la intrahistòria del nacionalisme valencià al Castelló dels anys 60, dels Aplecs de la Plana, dels partits polítics castellonencs en la clandestinitat i de la vida cultural dels anys 70 i 80.

El llibre Pel meu país, d’Antoni Royo, aporta moltes informacions desconegudes o poc divulgades sobre una àmplia galeria de personalitats del País Valencià del segle XX, com ara Eliseu Climent, Joan Fuster, Joan Francesc Mira, Miquel Peris i Segarra, Vicent Pitarch o Matilde Salvador.

L’acte comptarà amb totes les mesures de seguretat per la COVID-19, amb l’objectiu de programar un tipus de cultura segur i amb garanties. Per tant, cal seguir les normes d’higiene, distanciament i protecció personal amb la carasseta.


Etiquetes: Antoni Royo Pel meu país

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de