Núria Cadenes presenta ‘Guillem’ a Pedreguer i AlcoiLes presentacions del llibre “Guillem”, de Núria Cadenes, tindran lloc el pròxim 6 de novembre a Pedreguer i el 12 de novembre a Alcoi.

— Pedreguer — 6 de novembre, 20h. Casal Cultural Jaume I de Pedreguer.

— Alcoi — 12 de novembre, 20h. Centre Ovidi Montllor.


L’aforament dels actes és limitat, i cal inscriure’s prèviament escrivint un correu electrònic a les adreces de les diferents delegacions:

-casal@casalpedreguer.cat

alcoi@acpv.cat (o telefonant al 965 5201 48)


Guillem

Guillem Agulló i Salvador va ser assassinat a Montanejos (Alt Millars) la matinada de l’11 d’abril del 1993. Era nedador. Antifeixista. Antiracista. Independentista.

Tenia divuit anys.

El cas va sotragar i marcar una generació sencera de joves. Guillem Agulló ha esdevingut un símbol de llibertat. L’assassinat de Guillem Agulló és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial, i amb la vergonyosa complicitat d’una premsa capaç de manipular la realitat fins a l’extrem de presentar la víctima com a botxí.

Aquesta novel·la documental ens submergeix en una València amb urpes, on les hòsties volen com si fossin part del decorat, i denuncia l’intent de soterrar viva una família. Assetjant-los. Calumniant-los. Posant-los a la diana del seu odi amb pintades als carrers i pancartes de «Guillem, jódete» als estadis de futbol. No ho van aconseguir.

Núria Cadenes, amb un estil depurat i contingut, s’ha immers en el sumari del cas, en els diaris de l’època, en els records de la família i amics del Guillem i fins i tot en el seu propi passat per mesurar la distància que hi ha entre la paraula injustícia i la paraula dignitat. Ni oblit ni perdó.Etiquetes: Guillem Agulló llibres Núria Cadenes

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de