El Betlem del casal de Vila-real 2020 al·ludeix al Coronavirus i presenta el rei Herodes a Abú-dabiUn any més torna el popular betlem del casal de Vila-real, malgrat les circumstàncies adverses a causa de la COVID.

Ja són 21 anys muntant sense interrupció el betlem del casal de Vila-real. I com sempre, la representació nadalenca presenta algunes bromes sobre l’actualitat, a més, és clar, de totes les escenes evangèliques tradicionals al voltant del naixement de Jesús.

Enguany, per una banda, com era lògic d’esperar, es parla del coronavirus, que no ha pogut entrar al betlem, perquè ha estat rebutjat per una insòlita aliança entre pastorets i soldats romans. Però el betlem del casal de Vila-real mostra una altra sorpresa. Quan els reis d’Oient van al palau d’Herodes, per preguntar on ha nascut el Messies… resulta que el rei no hi és, i ningú no sap on se n’ha anat. Només a la part final del betlem, el públic descobrirà que Herodes es troba de visita a Abu-dabi, amb el jerarca local, de festa amb unes ballarines i molt de menjar i beure; i vigilat per tota una cohort romana, que impedeix que unes fotògrafes freelance donen informació del fet.

Entre les dues mil figuretes del betlem de Vila-real, s’hi troben les escenes esperables: l’anunciació a Maria, el reis d’Orient, el palau d’Herodes, l’anunciació als pastors, el poble de Betlem, la fugida a Egipte i, evidentment, el Naixement, al qual assisteix tota una gentada. També hi apareixen unes altres escenes com la taverna, el mercat, els ramats d’ovelles, de cabres, de porcs i de gallines, i ànecs i cignes nadant pel llac…

L’horari de visita al Betlem del Casal de Vila-real (carrer Solades 10) és d’11 h a 13’30 h, i de 16 h a 17’30 h. La inauguració va tindre lloc el dimarts 8 de desembre a les 19h, amb la participació de la regidora de tradicions, normalització lingüística i relacions institucionals, Noelia Samblás. El betlem es podrà visitar fins al 6 de gener, dia de Reis. Com que enguany la Covid impedirà les visites escolars, els organitzadors animen les xiquetes i els xiquets a visitar el betlem amb els seus familiars o amb petits grups d’amics.Etiquetes: ACPV Castelló Betlem casal Vila-real

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de